Skip to main content
  • carl cox
  • 3.08.2011.

Carl Cox najutjecajniji DJ na planeti

Prema posebnoj anketi u kojoj je sudjelovalo 2000 posjetitelja festivala Global Gathering iz Velike Britanije, Carl Cox je proglašen najutjecajnijim DJ-em na svijetu dok su se korak iza njega našli Pete Tong, Armin Van Buuren i drugi. 

Naslovna foto

Carl Cox

U anketi su sudjelovali poklonici elektronske glazbe, clubberi i ekipa koja češće ide samo na festivale. 48.-godišnji producent, DJ, remixer i ambasador elektronske glazbe inače porijeklom sa Barbadosa odrastao je u britanskom Oldhamu a njegova karijera traje već tri desetljeća. Danas novi naraštaji DJ-a uzimaju Coxa za primjer i inspiraciju.

Primjer je Fedde Le Grand iz Nizozemske koji je krajem 2006.g. bio na uzletu sa pjesmom "Put Your Hands Up For Detroit" te je tada kazao: "Jedna od mojih najvećih inspiracija je Carl Cox. On je legenda i odličan momak". Fedde spominje kako je imao sreću nastupati zajedno sa Coxom i njegovim prijateljima na mnogim događajima te ga smatra kako čini sam vrh elektronske glazbe kao DJ, producent ili vlasnik izdavačke kuće. James Algate, osnivač Global Gatheringa kaže: "Carl Cox je bez dvojbe ikona elektronske glazbe". Navodi kako je u 30 godina svirajući i promovirajući elektronski zvuk pomakao granice prema naprijed te bio razlog da miljuni ljudi počnu slušati ovu glazbu.

Carl Cox 19. kolovoza nastupa na plaži Kupari pored Dubrovnika.

{youtube}G9OS4GC2_BE{/youtube}

POSLUŠAJTE COXA UŽIVO

Come Together, klubska večer Carl Coxa u Spaceu na Ibizi doživljava svoj poseban rasplet. U petak, 5. kolovoza u suradnji sa BBC Radio 1 party iz Spacea će se glazba prenositi uživo putem radijskog etera. Pete Tong naime namjerava i petu godinu zaredom za svoj Essential Mix Live ugostiti Carl Coxa i njegove prijatelje. Ovu večer moći će se slušati setovi samog domaćina, te Pete Tonga, Deadmau5a, Nera i Magnetic Man-a.

Detalji su ovdje
https://www.bbc.co.uk/radio1/events/ibiza/2011/

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2