Skip to main content
  • alt
  • 25.08.2015.

Carl Cox smatra da je Ibiza uništena VIP tretmanom

Velika persona na elektroničkoj sceni i nasmijano široko lice za putom, Carl Cox, imao je ponešto za reći o Ibizi desetljećima nakon što je prvi puta stupio nogom na bijeli pijesak.

 
Glavni prst Inteca, koji je ljeto proveo na Music Is Revolution partijima u Spaceu, Music On večerima u Amnesiji i Radiu 1 u Ibiza Rocks hotelu, smatra da su tri slova koja odvajaju neke kao važnije i veće, na potpuno ravnopravnom glazbenom igralištu, uzrok gubitka aure ovog ritmu posvećenog raja.

alt

 
Prisjetio se vremena kada je ibiza bila samo “malo mjesto u Španjolskoj za koje nije znalo mnogo ljudi” rekavši:
 
“Nije samo to da sam ja star, Ibiza je uništena sada. Možete otići u Hard Rock Hotel i imate Ushuaiu sa svojim visoko-profilnim DJ-ima, stolovima gdje se naručuje na boce i VIP prostorom od dva kata. Prije su svi bili zajedno kada su izašli, na istom flooru.”
 
“Odete li pogledati Davida Guettu u Pachu potrošit ćete 85 eura na ulaz, piće će vam biti između 15 i 20 eura, a jedno piće vam neće trajati čitavu noć. Prije smo bili u mogućnosti iskoristiti svoj novac na otoku na najbolji mogući način, a sada ga treba mnogo da bi mogao uživati…”
 
Cox se ujedno osvrnuo i na naslov programa Music Is Revolution napomenuvši kako je namjerno tako kao protuteža prevladavajućoj komercijalnoj struji koja je zahvatila otok:
{youtube}M-cgpt1u82o{/youtube}
 
“Osjećam da na temelju toga kako je otok postajao komercijaliziraniji moja revolucija je išla protiv onoga kako su se stvari razvijale – ako želite čuti dobru underground glazbu Dj-a koji sviraju ne zato što su na drugom ili trećem mjestu ljestvica već zato jer je glazba njihova strast”
 
Mudre riječi stroga lisca još jednom tresu status Q i pozivaju na povratak samoj srži glazbe kao zajedništva i neekskluzivnog uživanja u pokretu i emociji.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2