Skip to main content
  • alt
  • 18.11.2014.

Chemical Brothers bez Eda Simonsa

Jedan od najpoznatijih dua elekroničke glazbe, Ed Simons i Tom Rowland zajedno su iza pulta već dva desetljeća.

 
No Ed je otkrio kako više neće nastupati na live nastupima. Nije potrebno stvarati paniku i sa suzama u očima grliti njihove stare albume jer Ed ipak neće u potpunosti napustiti ono što je tako dugo stvarao. Njihov rad izvan live showa nastavlja se po planu dok će organizaciju gigova preuzeti Tom i Adam Smith, koji već godinama dirigira vizualnim aspektom performansa.

alt

 
Ed će ispoštovati još neke unaprijed dogovorene partyje kao što je Bugged Out u siječnju 2015., ali u razgovoru je podijelio kao je ovo bila vrlo teška odluka ali da je uz turneje nemoguće u potpunosti se posvetiti akademskim ciljevima. 
 
Možda najbolje da prenesemo njegove vlastite riječi: “…Tijekom proteklih nekoliko godina posvetio sam se akademskim ciljevima i neću biti u mogućnosti biti dio live showova. Bila je vrlo teška odluka ali jednostavno za mene ne funkionira da izbivam toliko dugo koliko to zahtjevaju turneje. Tom nastavlja sa live showovima i želi dati tu glazbu ljudima. I dalje će to biti ova ista velika produkcija, s Adamovim sjajnim vizualima i studijskom opremom na setu, ali ja neć biti dio toga. Akademski rad s kojim nastavljam mi je trenutno preznačajan da bi uzeo pauzu od njega. Uzbuđeno čekam vidjeti kako će novi show izgledati i još jedna dobra strana je što ću moći vidjeti Chemical Brothers show iz perspektive publike… Još uvijek smo u potpunosti zajedno, stvaramo ovaj album i DJ-iramo”

{youtube}ZUy2dlCT63c{/youtube}

Stoga eto, ovo nije brodolom jedne ljubavne priče, samo revizija života i čovjek koji ide za onim što mu je trenutno najvažnije. Nije kraj, samo početak nove ere. S uzbuđenjem očekujemo novi show i novi album. Na pozornici ili u studiju, braća su još uvijek braća, neke kemije se ne prekidaju tako lako.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2