Skip to main content
  • 18.03.2009.

Chris Lake – Crazy (Nervous Rec.)

Ljubitelji elektronske glazbe zasigurno znaju koliki utjecaj na razvoj čitave scene ima Nervous Records i umjetnici koje stoje iza ove kuće. Josh Wink, Masters At Work, Todd Terry su samo nekolicina njih koji su udarili temelje elektronskom zvuku na plesnim podijima ma gdje bili. Kako Nervous želi zadržati tradiciju u kvalitetnim izdanjima CD kompilacija tako su i za idući podvig odabrali britanskog hit makera Chris Lakea te mu potpisali njegov debi studijski album "Crazy".

Piše: 

Crazy donosi presjek mračnog pop zvuka u kombinaciji s klupskim houseom. Idealne pop dionice su napravljene u kombinaciji i s vokalnim izvedbama raznoraznih pjevačica, a dva uratka su urađena uz pomoć vrsnog Sebastian Legera. Album je istovremeno jako muzikalan, funky, groovy pa na momente i u techy stilu. Najveći favorit ovog albuma je pjesma "If you Knew" koju pjeva Nastala a već sada kao single verzija grabi naprijed na chart ljestvicama. Nju je prvi kao i obično prepoznao i podržao Pete Tong za koju smatra da je nešto između prvog Lakeovog hita "Changes" i "Pjanoo", uratka od Eric Prydza.

Globalno gledajući Chris Lake je od samih svojih početaka prepoznat kao jedan od najuzbudljivijih producenata današnjice koji ima tu slobodu i kreativnost da stvara fuziju housea, electra i techna koristeći pritom i malu pomoć pop glazbe. Lake ima izuzetan studio sa svim potrepštinama, hardwerskim i softwerskim dostignućima pa nije ni čudo šta producira tako dobar zvuk koji danas prepoznaju i hvale Sasha, Danny Howells, Justin Robertson, Sander Kleinenberg te carl Cox.            

Izdanje se očekuje 27. travnja na Nervousu.

Tracklist

1) “Tokyo”

2) “Aqualight” w/ Sebastien Leger

3) “Give In” ft. Nastala

4) “If You Knew” ft. Nastala

5) “Word” w/ Sebastien Leger

6) “In My Head”

7) “Crazy”

8) “Robots”

9) “Only One”

10) “Carry Me Away” ft. Emma Hewitt

11) “Communicate”

12) “Changes”

13) “Alone”

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2