Skip to main content
  • Prodigy
  • 21.01.2012.

Čitatelji Mixmaga izabrali najbolje svih vremena

Poznati britanski glazbeni magazin Mixmag objavio je rezultate svoje ankete vezane za kategoriju ‘Greatest Dance Act of all Time’…

Naslovna foto

Prodigy

Prema izboru čitatelja relevantnog Mixmag časopisa iz cijelog svijeta koji su glasali za nominirane izvođače u kategoriji ”Greatest Dance Act of all Time” najboljim je proglašena grupa Prodigy koja ni nakon 20 godina ne prestaje biti dovoljno uzbudljiva da na drugo i treće mjesto potisne Daft Punk i Chemical Brotherse.

Neupitno je da su Prodigy i u proteklog godini punili najveće svjetske festivale kao headlineri, dok ove očekujemo njihov novi album. Vjerojatno je mnogo onih koji se u tako uskoj konkurenciji neće složiti s odabirom baš kao ni s činjenicom da je David Guetta prošle godine proglašen najboljim DJ-om na svijetu. Jedno je svakako točno, publika glasa, a o ukusima se ne raspravlja.

Frontman Prodigyja Keith Flint nakon objave pobjedika je izjavio: „Hodati po pozornici i osjećati da ste „razvalili“ , vidjeti kako publika reagira i napraviti ono zbog čega ste došli to je najveća nagrada za nas. Ipak nešto ovakvo je zaista bitno, jer je glasa publika bez koje ne bi ni postojali, osjećaj je savršen.“

Od početka studenog do kraja prosinca glasali su deseci tisuća čitatelja za 100 nominiranih izvođača pa je odabir najboljeg bio poprilično neizvjestan, moramo čestitati pobjednicima pogotovo kad pogledate tko je sve u top 20:

1. The Prodigy
2. Daft Punk
3. The Chemical Brothers
4. Faithless
5. Deadmau5
6. Plastikman
7. Underworld
8. Fatboy Slim
9. Orbital
10. Moby
11. Leftfield
12. Kraftwerk
13. Pendulum
14. Depeche Mode
15. Justice
16. Basement Jaxx
17. Groove Armada
18. The Shamen
19. Above & Beyond
20. The KLF

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2