Skip to main content
  • 23.05.2016.

Cocomo? Ti, tamo! (aka program)

Na jadranskom pijesku smjestio se mali glazbeni raj. Iz mora je nos ponosno provirio najglasniji domaći otok.

 
Janjad i prekrasni krš nisu ono što internacionalna stopala zove pod hrvatsko sunce u dugim ljetnim noćima. Sirenski zov je klupska kultura koja premrežava mali otočni raj, a nit mreže je i Cocomo klub u Novalji. Od 1992. nedaleko od paške veze sa kopnom, trajektne luke Mandre, Cocomo sipa iz zvučnika pa tako krećemo i ovo ljeto.
 
Još jednom pod krovom institucije beata koju voliš zvati Future Scopebaklje otvaranja pale se  23. lipnja uz Metodi Hristova. Bugarska glazbena intuicija nosi na Jadran sve od mračnijeg obraza tech housea pa do sirovih neumornih perpetuirajuće nezaustavljivih house beatova. 

 
Srpanj sjeda točno u sredinu mjeseca, 15. s damom koju je jednako zanimljivo gledati kao i slušati, Mađarkom Niki Belucci. Od atletičarke, preko modela i davanja otkaza da bi posvetila vrijeme glazbi i internacionalne granice se počinju otvarati. Sex prodaje sve što dotakne, ali jednako čini i kvaliteta.
 
22. srpnja vrijeme je za impregnaciju tople duše beatom hladnih mašina uz Silicone Soula. 1998. se čini tako tako daleko, ali baš tada se rodio Silicone Soul kao duo škotske elektronike. Craig Morrison i Graeme Reedie upoznali su se u školi i odrastali zajedno na scenografiji živahne glasgowske scene. No putevi su se nakon pet album za Soma Quality Recordings i vlastitog labela Darkroom Dubs razdvojili i kao solo izvođač sada stiže Graeme Reedie koji je preuzeo svjetske pulteve dalje sam. 
 
Dana baš 29. na srpanjskom odbrojavanju za Cocomo pult staju Freemasons. Russell Small i James Wiltshire stižu u svojoj englesko-irskoj dualnosti uz čitave tačke funkyja, disco housea i housea za malo pomaknute trans izazivajuće hipnoze.

 
2. kolovoza sviće zaogrnut tajnom i zakrabuljen u misteriju jer na podiju Cocoma plešeš pod zastavama iznenađenja uz specijalnog gosta. Osjećaš li se sretnim, mangupe?
 
Kolovoza 6. iznova dame biraju (glazbu) jer pult preuzima MIss Mavrick. Vješta, brza, sistematično prekrasna stiže uz progressive, tech i club house. Manchesterska glazbena estetika permeirala je već u labele kao što us Toolroom, Lowbit, Baroque, Prozaic, a sada je vrijeme da je pustiš i u svoje uši.
 
10. kolovoza kuca uz imperativ da mutiraš, preoblikuješ i presložiš nutrinu, kameleonski se prilagodiš beatu zvučnika uz Shapeshifterse. Stupovi britanske dance kulture već 10 godina drže plesače jednako suvereno na podijima. Max i Simon već spremaju listu za pašku noć. Budi tamo.
 
13. kolovoza za kormilom sveudilj kotrljajućeg se ritma nalazi se jedan po kojeg smo išli u sam vrh. Tijekom dana jedan običan Thomas, gospodin Brückner zalaskom sunca za horizont usvaja alias Tomcraft. Jedan od iskusnih lisaca stare garde gazi u treće desetljeće za pultom, a globalni val poslao je 2002. kada je hit Loneliness ušao u top desetku diljem svijeta i na prvo mjesto UK ljestvice i sve to za 10 dana. 

 
I za kraj višemjesečne glazbene seanse 18. kolovoza s nama je još jednom na domaćem tlu Terry Francis, baš onaj isti Terry koji je otvorio prvu noć Fabrica. Rijetko tko od tako velikih tvoju lijepu zemlju smatra drugim domom toliko kao gospodin Francis. Ljubavlju i poštovanjem posvojeni Hrvat, miljenik domaćih stopala i pustolov za pultom udara tako još pokoji žig u putovnicu i vraća se za ispraćaj ljetne sezone.
 
Sada kada znaš sve što se ima za znati, informiran si i u petlji, prostudiraj, odaberi i kreni u pohod za godišnji, uzmi bolovanje ili lažiraj svoju smrt, jer ljeto nije ljeto bez pokojeg apsurdno sretnog čekanja zore blizu valova uz dobro glazbu i one koje voliš. NIkada više nećeš biti ovako mlad kao ovo ljeto (ozbiljno, nikada)! Dobrodošli u Cocomo!
 
 
 
 
 
 
 
soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.