Skip to main content
  • 1.08.2019.

Control Music Showcase u Buba baru

Tamo na ivici makarske rivijere, među zelenilom i cvrčcima buba Buba Bar i čini vrućinu podnošljivom vibracijom iz zvučnika.

Piše: 


Pasivna izležavanja na plaži i večeri na balkonu ostavi ne plesačima a ti nam se pridruži u petak 2. kolovoza za Control Music Showcase, novu kasnonoćnu sesiju Late Night Sessiona od desetke do 5 ujutro, a plešeš uz Tonija Juranovića, G. Edd-a, Fedju Knajdla, Davora B. i posebnog gosta sada još zmotanog u tajnu i ogrnutog u zagonetku.

Gospodin Juranović tako stiže s kontrolne ploče Control Musica kao školovani glazbenik i multiinstrumentalist rodom iz Makarske. 20 je godina prošlo od početaka na sceni gdje je istražio raznolika žanrovska susjedstva te kao cilj postavio usavršavanje vještine miksanja. Glazbofil u srži, Toni je ujedno i onaj s golemom glazbenom kolekcijom pa tražiš li neku rijetku opskurnu traku, šanse su da je Toni ima i da ju je nedavno iskopao za neki sjajan set. Za pultom se zatekao s beskonačnom niskom domaćih, regionalnih i globalnih velikana, rezident je nekoliko klubova i stalan gost festivalskih bina, a 2016. ga je okrunila Ambasadorom za naj klupskog rezidenta.

G.Edd već 15 ljeta i zima živi u glazbi i za glazbu kao producent, Dj i organizator evenata i festivala. Trenutno ga nalaziš zapletenog u projekt Garden of Dreams, Silver i Smoke, kroz koji postavlja klupske noći  “Noćna i Bjutiful Selekšn” gdje ugošćuje najveće elektroničke glazbenjake regije, a s kolegom Fedjom si ga nalazio i na udarnom zvučnom valu radijske emisije Stereo Grooves.

Fedja Knajdl stiže preko susjedne nam granice iz BIH iz krila oca s kojim je davno preslušavao ploče Santane, The Temptationsa i Cream-a. Klinac kreće u glazbenu školu, zaljubljuje se u rock, zatim u alternativni zvuk, a kraj 90-ih nosi interes za izvođače poput Kraftwerka i Depeche Mode i počinje veza se elektronikom. Ovo je tip iz pozadine Control Musica i Iron Cityja, a u rezidenciji Uba bara živi još od tako davne davne 2006.

Davor B – Jedan klinac koji je od starijih prijatelja posuđivao kazete hip-hopa i rapa kako bi ih kopirao te odrastao uz Run DMC-a, Public Enemyja, House of Pain, Beastie Boys sada je dio domaćeg elektroničkog krda. Elektronika je ušla u fokus '97., da bi dvije godine kasnije s kolegom Fedjom kupio opremu, i 2001. postao dio Energy Team DJ organizacije s kojom počinje nizati gaže u velikim klubovima i na festivalima. Ovaj suosnivač Control musica voli funky tech house, no u setu  ćeš naći i lascivne dubine deepa, tech house, i techno.

FB EVENT: Control Music Showcase • Buba Bar

Eto, sve znaš, informiran si i u kuži, plus – glazba uvijek bolje zvuči petkom. Dođi i pleši s nama 2. kolovoza jer upad ti je kako već znaš free. Buba časti. Enjoy!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2