Skip to main content
  • 28.06.2023.

Croatia, Get Physical! je dobio svoj peti nastavak

Novi nastavak hrvatskog serijala izdanja na eminentnoj etiketi dolazi s tri trake

Piše: 

Za odabir traka zaslužan je višestruko nagrađivani Andrea Ljekaj, predstavnik Get Physical etikete na našim prostorima koji već nekoliko godina vodi Croatia, Get Physical! projekt kroz kojeg organizira seriju partyja te izdaje istoimene EP-jeve s naglaskom na uzbudljive i talentirane producente.


Foto Vladimir Velickovic

Peto izdanje Croatia, Get Physical! složeno je od tri trake – “Wonder Never Cease” koju je Andrea Ljekaj napravio s Je Veux, “Driving Rain” iza koje se krije Roy Beatie te PEAK i njegova  “Now & Then”.

EP otvara “Wonder Never Cease” na koju je Andrea Ljekaj pozvao Je Veux iz benda Mangroove da slože inovativnu ritmičku traku punu energije. Traku je ovijena dubokim basom, isprekidanim ritmovima, zvukom sintisajzera, zanimljivim perkusijama uz anđeoski vokal koji donosi vedrinu.

Zagrebački DJ i producent, Roy Beatie je na EP donio energičnu “Driving Rain” s kojom spaja zvukove saksofona i ekspresivnih melodija, stvarajući traku za početak zabave s potpuno novom atmosferom.

Croatia, Get Physical! EP5 zaključuje Britanac sa zagrebačkom adresom, PEAK koji je napravio zavodljivu i dinamičnu house pjesmu s primamljivim ženskim vokalima zvanu “Now & Then”.

Za vizualni dio projekta zadužena je Mirjam Schmid iz Berlina, a ovog puta su za motiv odabrali skulpturu Hodač, hrvatskog umjetnika Ivana Kožarića. Sa petim izdanjem Croatia, Get Physical!, Ljekaj zaključuje da je ovo “još jedan autentičan prozor u suvremenu hrvatsku glazbu”.

sonic desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.