Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Croatian RAVE Nation - nova stranica koja slavi zlatno doba hrvatskog ravea

Ponedjeljak, 18 Srpanj 2016

Starješine i poglavice domaćeg elektroničkog plemena, Damir Cuculić i DJ Cet, lansirali su prekrasnu novu priču.

 
Kako sami kažu FB stranica Croatian RAVE Nation posvećena je svima i pripada baš svima koji su na bilo koji način voljeli, plesali i živjeli veliku hrvatsku petnaesticu kada su klubovi i glazba bujali posvuda. Kao presjek domaće elektroničke scene i kulture koncentrira se na razdoblje od 1993. do 2008. Zašto baš ovo? Taj vremenski period omeđen je miljokazima s obje strane. Početak označava simboličko uvođenje u novo doba i novu etapu elektronike održavanjem prvog Under City Ravea u tunelu Grič, a kraj je naklon zatvaranju Besta čije šarke su zaškripale 2008.

 
Cilj stranice je prikupiti, arhivirati i izložiti na otvoreno i svima dostupno što je više moguće zanimljivih audio, video, foto i pisanih materijala iz svih javih i privatnih kolekcija kako bi na jednom mjestu svi zaljubljeni u, od Midasa posvećeno strujom nabijeno, poglavlje mogli dobiti kompletan uvid u razdoblje prije no što su preuzeli veliki festivali i započeli novu stranicu povijesti, kojoj će se možda naknadno posvetiti u narednim godinama kada stupovi početaka čvrsto već budu stajali na mjestu.
 
Kako su sami napomenuli: "Pričat ćemo vam "pikantne" priče iz tog vremena bez cenzure. Potrudit ćemo se da budemo zanimljivi, informativni, objektivni i zabavni. Budući da nas čeka prilično opsežan posao očekujte da će stranica kroz par mjeseci zasjati u svom punom svijetlu i da će biti redovno updateana novo pristiglim selektiranim zanimljivim materijalima tog vremena."

 
Projekt je namijenjen kao dokument jednog vremena, sveobuhvatna štorija zajedništva, ljubavi i stvaranja nečeg novog, za sve one koji su scenu stvarali i proživjeli i kao "lektira" i uvod za generacije koje tek dolaze, a ujedno dublira i kao "startup" projekt za realizaciju planiranog dokumentarnog filma o povijesti Hrvatske elektroničke scene. Čini se da su momci sjeli na zlatnu žilu želje jer je stranica u samo nekoliko dana od lansiranja već prikupila preko 2000 sljedbenika. Za sada je na raspolaganju preko 50 fotogalerija, a u planu je još pregršt stvari  - od video priloga preko galerija flyera sistematiziranih po godinama, sve do galerija najpoznatijih party/ rave programe i klupskih projekata iz tog doba iz cijele Hrvatske. 
 
Pa prozuji, taggaj se ako se prepoznaš, likeaj do besvijesti, dijeli, pozovi ekipu koja će cijeniti ideju i pridruži se onima koji vole u jednakom beatu jer gospoda navode kako je upravo vaše sudjelovanje najbolja i najveća nagrada za uloženi trud i motivacija za napredak. Skokni na FB lokaciju Croatian RAVE Nation /1993-2008/ i regresiraj u jedno drugo vrijeme koje ti je toliko puta razvuklo lice u osmijeh. Uživajte!
Croatian RAVE Nation - nova stranica koja slavi zlatno doba hrvatskog ravea