Skip to main content
  • 3.08.2018.

Dalton Trance Teleport – goa/psy Trance Ambasador koji osvaja svijet

Nakon što je u studenom proglašen najboljim hrvatskim goa/psy DJ-em, Dalton Trance Teleport nastavio je svojim putem – putem glazbe, druženja i nastupa diljem Europe.

Piše: 


Nagradu Ambasador doživljava kao priznanje publike i vjeruje da je utjecala na lagani porast nastupa u Hrvatskoj, ali i dalje smatra da riječ najbolji nije sinonim izvrsnosti, tek aktualnosti trenutka. "Biti najbolji DJ znači pokazati izvrsnost u kategorijama koje ovise o kriterijima ocjenjivača, a svoju glazbu gledam u širem kontekstu, u onom životnom – to je moj put"! naglašava Dalton uz osmijeh.



Fanovi Klubske scene pratili su Daltonove doživljaje iz Japana i Libanona, ali osim nas i nekolicine stručnih internetskih portala, dnevnih novina te svoje FB stranice, Nenad Đorđević Dalton nema razvijen marketing, nema PR-a ni booking agenciju, samozatajno vodi jedan od najbogatijih DJ-evskih života. Od prvog kontakta s organizatorima do organizacije putovanja, nastupa i evalucije, Dalton sve radi sam. Smatra da je to prirodno i da njegova publika ne ovisi o aktualnim glazbenim trendovima.

"To je publika koja pronalazi ljepotu u glazbi koju s ljubavlju pripremam. Svaka je publika originalna i osluškujem kako diše, želim te ljude opustiti, rasplesati, potaknuti na radost i zadovoljstvo. Meni je važan izravan kontakt, odmah osjetim kako organizatori dišu, jesu li napeti, što očekuju od partyja i publike".

Nakon nagrade Ambasador, Dalton je nastupio po Europi, a posebno ističe zadovoljstvo ujedinjenjem riječkih DJ-eva na simpatičnom Rijeka Psy Reunion partyju u Harteri. Ipak, ono što ga tek očekuje u ljetnoj sezoni, predstavlja još jedno priznanje njegova rada, ali ovoga puta na svjetskoj razini. Njegovu bogatu ljetnu turneju krase i nastupi na čuvenim švicarskim festivalima One Love i Shankra. Ljetnju turneju startao je dnevnim goa eventom u Bernu, Open Air u Slavenskom Brodu i dva hrvatska festivala na koja sam ponosan, Mystic Mountain Festival na Velebitu i Trk u šumu na Platku. Uslijedio je boom u tjedan dana.

Prvo nastup u Berlinu, te na One Love Festivalu s Psybientum LIVE (to su Igor Koorie Đurek i Dalton), zatim Shankra festival, Elysium festival… Slijede Srbija, Grčka, Njemačka, Libanon, Švicarska, možda Paris… – nabrajanju, čini se, nema kraja jer Dalton je već bukiran i za doček Nove godine te festivale u 2019. godini. Za čovjeka koji sve radi sam i od srca – impresivan broj nastupa koji izaziva poštovanje struke i publike. Odnedavno se Dalton vratio svojim početcima – gramofonima i pločama za koje kaže da stvaraju ljepši zvuk. Priznaje da je zahtjevnije raditi s pločama, ali ono što traži naš veći napor, stvara i snažnije zadovoljstvo.


 

Kao pravi hrvatski ambasador, Dalton ističe kako u pravom psy svijetu nema mjesta za zlobu, zavist i globalne komercijalne tendencije pa stoga treba podržati lokalne inicijative. "Uvijek treba djelovati u lokalnoj sredini i dati svoj doprinos zajednici" – ističe Dalton navodeći kako podržava građanske inicijative koje podržavaju ljudska prava i slobode – "I dalje najviše surađujem s ekipama koje osim glazbe rade još neke korisne stvari za zajednicu i ne misle samo na novac. To su ljudi koji podupiru borbu protiv siromaštva, protiv nepravde i zalažu se za ljudske vrijednosti, za ekologiju i održivi razvoj. Podržavam prijatelje i na globalnoj razini, prijatelje iz Beiruta i Palestine, koji žele živjeti u miru i slobodi. I u svojoj zajednici podupirem antifa jer smatram da današnje društvo dopušta i tolerira razne oblike fašizma. Mislim da bismo svi trebali definirati svoje stavove: jesmo li za međusobno uvažavanje i za suživot ili nismo? Jer ipak, svi smo mi samo prolazni stanovnici naše Zemlje".

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2