Skip to main content
  • 30.01.2008.

Dan Berkson & James What feat. Robert Owens – Reflections (Pokerflat Rec.)

Dan Berkson i James What iz Velike Britanije udružili su snage s legendarnim vokalom, DJ-em i producentom Robert Owensom za svoje treće 12“ izdanje na Poker Flat Recordingsu radnog naziva „Reflections“. Owens je svijetu poznat iz zlatnih doba chicago housea krajem 80-tih godina prošloga stoljeća. Zajedno s Larry Heardom i Ron Wilsonom osnovao je legendarnu grupu Fingers Inc.

Piše: 

Tijekom karijere konstantno je izdavao na različitim etiketama a trenutno radi na pripremi novog albuma „Nightlime Stories“ za Compost Rec.
Na B strani ovog izdanja nalazi se pjesma Onika u originalnoj izvedbi Dan Berksona i James Whata. Reflections izlazi 4. veljače.

Recenzija
Istinski underground umjetnici s londonske scene, Dan Berkson i James What su i više nego dobri u produkciji groovea. Već dobro poznati na sceni sa svojim deep tech-house zvukom i jedinstvenim live izvedbama donose nam još jedno prvoklasno izadnje za Poker Flat. Reflections nudi strašan vokalni monolog koji dolazi iz dubine duše Robert Owensa, a nakon što njegov glas nestane, pulsirajuće bass-linije dolaze na svoje s elementima acida. U trenutku se stvara neopisiv osjećaj, fantastičan susret različitih zvukova, što će definitivno pomoći da se ova produkcija koristi u mnogo različitih situacija.

Nešto tamnia strana house glazbe može se čuti u pjesmi Onika na B strani. Mnogo udaraljki gestikulira da se radi o plesnoj stvari s mnogo groovea. Sveukupno radi se o dinamičnoj house glazbi, kreiranoj isključivo za plesni podij a potpisuju je trenutno dva vrlo požrtvovna glazbenika.

Dan Berkson & James What sviraju uživo 8. veljače u splitskom Murallu na 7. godišnjici Klubske scene. Dan kasnije možete ih slušati u zagrebačkom Mastersu.

soul gravity desktop
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju