Skip to main content
  • 12.04.2007.

Dance Arena na Exitu dobila vrijedne goste

Dance arena Exit Festivala dobila je nova imena: Eric Prydz, Collabs 3000, Ben Watt, Paul Woolford, Sebastien Leger, Magda i Justin Martin. Erik Prydz trenutno je izuzetno aktualan jer je početkom godine izbacio remix pjesme Pink Floyda “Another Brick In The Wall, Part II” pod nazivom “Proper Education”. Erik je poznat po spotu „Call On Me“ koji je u originalu osamdesetih godina izvodio Steve Winwood („Valerie“). 

Piše: 

Ovo je švedski DJ koji se najbolje snalazi u techno, house i funk vodama i dok čekate njegov nastup na EXITu možete ga slušati i na kompilaciji Davida Guette „F**k Me I’m Famous”. Collabs 3000 čine dva DJa, Speedy J i Chris Liebing, koji zajedno traju više od desetljeća. Ben Watt čini polovinu britanskog pop-folk-elektro dueta Everything But The Girl.

Paul Woolford, najoriginalniji DJ producent koji se u posljednje vreme pojavio na house sceni, ima pristup i stav za nijansu drugačiji od svih ostalih DJa. Poznat je po nastupima koji obuhvaćaju techno, electro, underground house i šta god je u tom momentu pogodno a sve upakirano u house setove. U poštovatelje njegovog rada ubrajaju se Laurent Garnier, Pete Tong, John Digweed, Erick Morillo, Lottie, Slam, Derrick Carter…

Sebastien Leger je pravo osvježenje na elektronskoj sceni, talentirani producent koji se svojim radom ne uklapa u kliše francuske house scene. Konstantan produkcijski napredak, različite varijante house muzike na njegovim albumima, elekrto i funky aranžmani, sve ovo doprinelo je da bude svrstan među veoma cijenjene producente u suvremenoj elektonskoj muzici. Poslije uspjeha u Americi, Japanu, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, Sebastian Leger je na početku osvajanja svijeta elektronske muzike.

Magda, aka Run Stop Restore, suradnica Richie Hawtina na njegovoj Minus etiketi, vlasnica je solo izdanja STOP EP. Na ovom izdanju pokazala je svoje minimal house techno DJ veštine. Magda ne nosi teret očekivanja već napreduje u skladu sa zahtjevima svojih fanova i uvijek ostavlja utisak smirenosti dok vrti ploče.

Justin Martin ljubitelj je i melodičnog i tvrdog zvuka. Internacionalni usppeh postigao je singlom “The Sad Piano” koji je izašao na izdanju Bena Wattsa “Buzzin’ Fly“. Pripada novoj generaciji house DJa iz San Franciska sa vještinama koje posjeduju najbolji. 2004. godine nominiran je za „Best Breakthrough DJ“ internacionalnu house muzičku nagradu.

Richie Hawtin i John Digweed na Exitu
 
  
Richie Hawtin i John Digweed zavrtit će najbolje ploče u najvećoj diskoteci na otvorenom. John Digweed trenutno pravi muziku za film Ecstasy, a Richie Hawtin za lipanj priprema novu kompilaciju.

John Digweed

Potvrđeno je – John Digweed, poznati promoter progressive trance/house zvuka, radit će za gramofonima na Dance areni na predstojećem EXITu. Digweed trenutno pravi muziku za film Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance, prema bestseleru Irvina Welsha. On je prvi britanski DJ, zajedno sa Sashom, koji je bio rezident u američkim klubovima. U klupskim publikacijama kao što su DJ Magazine i Muzik konstantno je biran za top 10 najboljih internacionalnih DJa. John Digweed je poznat po svom inovativnom i prilagodljivom muzičkom izrazu. Kompilacije koje on mixa sadrže ekskluzivne pjesme koje pretendiraju da postanu dance himne.
U modernom tranceu ovaj DJ se smatra za jednog od najutjecajnijih muzičara. John Digweed je osnivač izdavačke kuće Bedrock Records, a zajedno sa DJ Nickom Muirom bavi se produkcijom pod imenom Bedrock.

Izvori: www.exitfest.org & www.happynovisad.co.yu

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2