Skip to main content
  • alt
  • 11.05.2015.

DANCElectric Residency @ Culture Club Revelin

Dubrovnik ima toliko toga na što može biti ponosan i jedan od elemenata koji induciraju ponos je svakako i Culture Club Revelin kao glazbena institucija.

 
Revelin vam zato s oduševljenjem predstavlja novi seriju DANCElectric Residency partyja. Prošle sezone mogli ste proplesati noći u 8 navrata, a ovoga ljeta 2015. to ćete moći čak deset puta.
{youtube}G64ND6sLr_w{/youtube}
 
Znaš koliko je sjajno kada od početka do kraja svaki puta nakrca Revelin s oko 1500 rasplesanih hodočasnika podija.
 
Prvo izdanje ove ljetne bombe biti će u srijedu 24. lipnja i nastavlja se dalje svake srijede do 2. rujna a na programu je i dalje potpuno, apsolutno i beskompromisno samo elektronika poput housea, deep&techa i pokojeg izleta u techno s više od 15 umjetnika ugniježđenih iza pulta.
 
Na lineup 2015. sjeli su ATFC, Full Intention, DANCElectricPHILIPE, Play One, Damir Ludvig, Drop Dopers, Audiometric Line, dBAaka Audiometric Djivo, Speed, Joško Leoni, Petra, Aki Fj i Phiber Optic (Sound&Visual čarobnjak).

alt

 
DANCElectric je, uz ime ovog fantastičnog klubskog programa kojem je cilj poduprijeti lokalne umjetnike omogućujući i prilike za suradnju s stranim gostima, ujedno i ime njegova osnivača DANCElectricPHILIPE-a koji je na put glazbe kročio 1995. Bezbrojni eventi, partyji, all-nighteri, lude gaže, daleki gradovi i preko nekoliko s glazbom dočekanih zora kasnije oblikovali su njegov svijet i učinili ga onim koji jest danas. 2015. je započeo novu suradnju s velikim labelom “303Lovers” i trenutno je zapleten u suradnju s Manuelom De La Mareom.

alt

 
Full Intention je dvojac s nominacijom za Grammy iza sebe i čini ga produkciji i remixanju posvećeni duo Michael Gray i Jon Pearn. Posljednjih 15 godina njihove noći i dani su posvećeni houseu i ostaju i dalje neosporivi kraljevi remixa.
 
ATFC je skraćeno za Aydin the Funki Chile, pravim imenom Aydin Hasirci, nastao je sudarom dva svijeta, onog engleskog i turskog i odrastao u onoga koji napravi takav fenomenalan party da ostaješ na podiju čak i kada ne možeš više stajati dok paralelno nastavlja kao kralj remixa i proizvodi fenomenalne autorske stvari za koje se glazbeni svijet nemilice grabi.
 
PlayOne je naš domaći duo elektronike na čijim polovima sjede Darko Juranovic D’Knock and DJ Fresh Jay. Vlasnici su glazbenog labela i booking agencije Liveinthemixmusic i ujedno i suosnivači Papaya Day and Night Festivala.
 
Damir Ludvig jedan je od domaćih dragulja u kruni, glazbeni i filmski producent koji sakuplja nagrade kao od šale, skaladatelj je, producent i tekstopisac za projekt Ludvig & Stelar s izdanjima na prestižnom  Café del Mar. Nema tog krajička svijeta u kojem Ludvig, kao najveći hrvatski izvozni porizvod elektronike, nije zavrtio, a ujedno je i onaj koji nosi uokolo dirigentsku palicu Astralisa.

alt

 
Drop Dopersi su novaci na sceni, ugodno svježe iznenađnje. Započeli su prethodne godine i odjednom stupili na svjetlo golemim inovativnim i drugačijim hitom #Disko.
 
Petra je još jedna mlada domaća umjetnica, rođena Dubrovčanka koja se pojavila na sceni 2013. i uskoro se dokazala i zavrtila u Revelinu s The Freemasonsiima i Shapeshiftersima kao i u Sarajevo Film Festival Summer lounge baru. Ove godine čekaju je još velike stvari i moći ćete je uhvatiti i na Korkyralisu uz Noir.
 
dBA aka Audiometric Djivo je najmlađi performer rođen ne tako davne 1997. Prvi puta je stao iza pulta sa samo 12 godina u klubu Lazareti na “Jusker Festu”. Dolazi na DANCElectric večeri drugu godinu za redom i jedva čekamo vidjeti što nas sve još čeka iz ovih mladih ruku.
 
Stoga eto dok se prvi party ne približi prošećite malo alejom sjećanja kako nam je bilo prethodnih godina.
{youtube}tgGQygRlLZE{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2