Skip to main content
  • alt
  • 11.05.2014.

Dani’elov Algabal

Varaždinski electro pop izvođač Dani’el objavio je novi video spot pod redateljskom palicom Marka Grubišića za pjesmu “Algabal” koja se već treći tjedan nalazi  tjedan na prvom mjestu Europske alternativne ljestvice. 

 
Glazbu je napisao sam Dani’el, dok je tekst preuzet od njemačkog književnika Stefana Georgea iz 1892. godine. “George je važan most između 19. stoljeća i njemačkog modernizma, te je bio strog kritičar tada modernog doba. Georgeov Algabal ljubavna je poezija posvećena darovitom adolescentu Maximilianu Kronberger  “Maximinu”, a kojeg je George identificirao kao manifestaciju božanstva. Algabal je Georgeova najbolja zbirka poezije, ujedno i jedna od najčudnijih”, otkriva Dani’el.
{youtube}dBkEbWt4fiQ{/youtube}
 
Dani’el prikazuje Algabala na svoj, modni izričaj. Za šminku je zadužen naš poznati make up umjetnik Saša Joković, styling Lea Krpan i Davor Jelušić.  Napomenimo još i to, da se Dani’el sa svojim albumom “The Book” nalazi 13 tjedana na Europskoj top ljestvici i to zadnjih četiri tjedna na prvom mjestu. Ujedno je verificiran kao glazbenik od streaming servisa Spotify, a u Hrvatskoj album možete preslušati na Deezeru
 
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2