Skip to main content
  • 23.01.2016.

Danski noćni klubovi odbijaju ulaz migrantima

Migrantima i azilantima koji borave u Danskoj navodno se odbija odobriti ulaz u određene noćne klubove, ako oni pritom ne mogu komunicirati s osobljem na danskom, njemačkom ili engleskom, tj. jezicima koji se najviše upotrebljavaju u ovoj zemlji.

Piše: 


Prostori koji provode ova pravila optuženi su za ksenofobiju, prenosi Telegraph.

"Za nas je to izgledalo kao čisti rasizam", komentirao je stalni gost danskog noćnog kluba Buddy Holly iz Sønderborga. Prema njegovim riječima koje su objavile lokalne danske novine, migrantima je zabranjen ulaz u klub zbog nepoznavanja jezika. Također on i društvo su često nailazili na manje grupice Sirijaca koji su se vani smrzavali jer nisu uspjeli ući u klub.

Neki danski klubovi uveli su ovaj način selekcije gostiju kao odgovor na nedavne seksualne napade po Europi, osobito na glazbenom festivalu u švedskom Stockholmu, te u Novogodišnjoj noći u njemačkom Kölnu. Napadi se uglavnom pripisuju migrantima arapskog ili sjevernoafričkog porijekla.

"Veliki broj muškaraca koji dolaze iz lokalnog centra za azilante jako teško se navikavaju na europsku kulturu i norme poput one da respektiraju suprotni spol", rekao je zaposlenik kluba Den Flyvende Hollænder u Danskoj – prenosi Telegraph.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2