Skip to main content
  • 13.06.2007.

Dave Clarke spaja techno i klasičnu muziku

Poslije izbora karijere kao radio prezentatora uz njegov prenatrpani raspored nastupa, techno DJ Dave Clarke je objavio još jednu najavu o koncertu zajedno a klasičnim orkestrom Holland Symfonia. Iako su detalji o ovome još uvijek malo poznati, komad bi trebalo se zasnivati na njegovom svojevrsnom izdanju "Rhapsody in Red", u kome se prepliću zvuci techno i klasične muzike. 

Piše: 

Clarkeu će u ovom potezu asistirati dirigent koji će "prevesti" njegovu muziku u klasično djelo, budući da sam Dave nije klasično obrazovan. A da bi proširio iskustvo, tu će biti i vizualne projekcije uz pomoć kamera koje reagiraju na zvuk. "Rhapsody in Red" je prva pjesma sa debitantskog albuma Dave Clarkea "Archive One" iz 1996. godine.

Ovaj komad je referenca na Clarkeove crvene singlove – seriju crvenih vinyl singlova koji su izdani 1994. i 1995. godine, i koji su ga postavili u sam vrh techno igre.
Clarke će na taj način postati drugi techno DJ koji će "prigrlili" klasične muzičare u svoj nastup. Jeff Mills, arhitekta koji se okrenuo techno muzici, a nedavno i modi, izveo je u Francuskoj sličan poduhvat, što je naišlo na pomiješane reakcije. Sada je Clarke na redu da razbije te granice, sa koncertima najavljenim u tri grada Nizozemske..

Izvor: www.happynovisad.co.yu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2