Skip to main content
  • 31.08.2009.

David Morales na festivalu We Love Music u Osijeku

Svjetski poznati DJ, dobitnik Grammyja David Morales bit će najveća zvijezda prvog festivala elektronske i urbane muzike We Love Music 2009., koji će 11. i 12. rujna ove godine održati u dvorištu bivšeg kluba Vega u osiječkoj Tvrđi.

Piše: 

1998. nastao je njegov najveći hit single "Needin' U", koji tog ljeta osvaja vrhove svih mogućih glazbenih ljestvica. Po stilu svrstava se u komercijalni, melodični vokal house. Njegovi remixevi sadrže opojne piano dionice, uzvišene tonove na gudačkim instrumentima te bučne, tutnjave baseve. Ubrzavajući ritam i vokalni dijelovi u pjesmama nadopunjavaju uplifting stil Moralesa.

Ipak, njegov se veliki talent očituje i u nekim laganijim remixevima kao što je odličan hit Shabba Ranks "Mr Loverman", rekonstrukcija hita The Brand New Heavies "Dream on Dreamer", kao i njegovo produkcijsko djelo s Jody Watley "I'm The One You Need". Kada surađuje s Knucklesom u Def Mixevima, prevladava klasični soul osjećaj. Svi remixevi su uvijek rado bili prihvaćeni po klubovima cijelog svijeta iako on sam uživa najveću slavu u UK i New Yorku. David Morales je postao punim pravom legenda remiksiranja, produciranja i pisanja vlastitih materijala neke od današnjih velikih glazbenih umjetnika.

{snippet 1}

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju