Skip to main content
  • 19.12.2015.

Deadmau5 briše FB i Twitter “zbog idiota”

Možda u imenu nosi tihog i plahog miša, ali enfant terrible elektronike je sve samo ne tih i samozatajan kada se dotaknemo interakcija na društvenim mrežama. No ipak, čini se da Nova donosi drastične promjene.

 
Predbožićno doba za većinu će umjetnika, izuzev pokojeg Božićno/Novogodišnjeg nastupa, donijeti povlačenje iz žiže pozornosti i preorijentaciju pažnje na vrijeme s obitelji i prijateljima. Deadmau5 pak sa druge strane uzima kutiju šibica s kamina, polijeva sve benzinom i pali mostove. Zašto je tome tako?

 
Već neko vrijeme nagoviješta kako planira ubiti već nomenklaturno nadasve mrtvog miša i ugušiti jedan od najprepoznatljivijih aliasa elektronike posljednjih nekoliko godina. Nasuprot sumnji da bi se samo moglo raditi o marketinškom triku u kojem više želiš nešto pomisliš li da uskoro to više nećeš imati, čini se da se nije šalio. Iako će održati već dogovorene gaže, kao onu koja će se večeras održati u NY na Tidal koncertu uz Pusha T i D.R.A.M.-a, Twitter i FB profili nestali si preko noći. Možda se radi o konačnom povlačenju, ali skloniji smo vjerovati da je samo pauza od persone koju je stvorio sudeći prema posljednjoj poruci na maloj plavoj ptici:

 
Na Redditu je osvanulo objašnjenje u prepoznatljivom stilu koji se ne zamara previše finesama i govornim figurama: "Ugasio sam Twitter, zlo mi je od ovih jebenih blogova, "umjetnika" i generalnih jebenih idiota svijeta koji imaju pristup stvarima s kojima nemaju nikakve veze. Ostati ću aktivan ovdje i na live.deadmau5.com.”
 
Baš kako su profili nestali preko noći je ujedno na SoundCloud uploadana nova traka:

Nova godina, nove odluke, novi smjerovi. Slava donosi pažnju, pažnja donosi i dobro i loše u doba u kojem svatko u digitalnom ima demokratsko pravo podijeliti svaku svoju misao, uvjeren da je svijet želi čuti. Nikada nećeš udovoljiti svima niti se sa svima moći složiti. U poplavi ekstatične prisilne društvenosti nekada je dobro uzeti predah i staviti stvari u perspektivu, odmoriti se od cijukajućih i pištećih sprava i plutanja u moru notifikacija o svemu bitnom i nebitnom. Možda je nekima gašenje motora rješenje, ne možemo to osuđivati. No ipak možda je ispravnije ne trošiti energiju na svaku malu distrakciju koja ne može rezultirati ničime pozitivnim i pretvara se posljedično samo u spiralu besmislenih prepucavanja i energetskih crnih rupa. Nadamo se da će miš naći ono što traži.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop