Skip to main content
  • 12.05.2017.

Defected preuzeo PEZNT-ov Burek!

Svi žele griz PEZNT-ova Bureka! Svakom Balkancu koji drži do sebe jasno je da je burek nepopustljiva stvar, a 10. svibnja to je postalo jasno i golemom londonskom Defectedu.


Pa oko bacamo malo na pozadinu simultanog rasplitanja i zamatanja Burekove i PEZNT-ove priče. Narativ počinje s crnom bradom i okom s vrha hrvatskog housea i tu ti upada lik i djelo Toma Pasaneca, u noćnim šihtama poznatijeg kao Blacksoul. Crn do srži, tata Blacksoul Musica tako supostoji ujedno i kao jedna polutka nedavno stvorenog PEZNT projekta, gdje se kao sonična protuteža i homeostatski balans nameće kolega mu Mark de LIne.

Tom i Mark izlaze 24. ožujka ove godine sa sasvim ne crnom vijesti kako s Blacksoul Musica stiže rodovnik nove stvari – singla masne mesnate sočne umotane tople smotanosti čije samo ime ti šalje okusne pupoljke u overdrive i rezultira Pavlovljevim refleksom – "Burek".  Nakon smotavanja po podijima i u setovima punokrvnih house divnosti uslijedila je i Traxsource dominacija gdje se Burek svojom spiralom uspeo na vrh liste najprodavanijih ostavivši u retrovizoru sve one kojima PEZNT skida šešir, a nalaziš je i na WMC Miami 2017. sampleru. Bio bi sasvim sramotno s takvim masnim burekom u rukama ne sanjati veliko.

Snovi su tu samo kao projekcije budućnosti pa se srijeda. 10. svibnja pokazala sjajnim danom za PEZNT seljenjem mirisa Bureka na ,1999. u  Londonu osnovani , jednako masni house label Defected. Legendarni label mokri je san dobroga i house magiju s prijeloma stoljeća nosi dalje u novo s misijom održavanja starih baklji i paljenja novih i premošćivanja generacijskog jaza klupskog krda ničime drugim do najboljim od glazbe što može naći. Dovrši burek, poliži prste, obriši o sebe i onako ljepljiv i mastan zaplješći momcima u jednu glasu čestitku. U svašta možeš utisnuti zube, ali burek je ipak burek!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2