Skip to main content
  • derrick may
  • 24.02.2013.

Derrick May u Splitu

Duša detroitskog techna, jedan od onih koji su ispisali povijest elektronske glazbe u inovatorskom smislu nakon više različitih datuma o kojima se pričalo, sad je i službeno – Derrick May nastupa u Splitu.

Naslovna foto

Derrick May

1987. godine u malobrojnim prodavaonicama ploča diljem Europe pojavilo se izdanje "Nude Photo" i techno je od tada okarakteriziran kao žanr. Malo tko nije upoznat da je uz Juan Atkinsa i Kevin Saundersona, Derrick polazna točka najboljih techno singlova poput "Strings of Life", "It Is What It Is", "Beginning", "Relics" i "Icon" i polazna točka razgovora o elektronskoj glazbi.

{youtube}WYBgysU_rlo{/youtube}

Povijest techna koja je vezana uz Derricka dosad smo morali utvrditi, a kako je Derrick sa svojih 50 godina još uvijek aktivan u glazbi prošlu je godinu tako na svom labelu Transmat izdao dvostruku miksanu kompilaciju "Beyond The Dance: Transmat 4" te je pod etiketom We Love Music  izišla je i kompilacija "We Love Detroit" koju je Derrick pripremio zajedno s Jimmy Edgarom te na nju uvrstio "Distant Shores" našeg Petra Dundova.

Pravo je zadovoljstvo što će Derrick nastupiti 13.travnja 2013. u klubu O'Hara i proljeće u Splitu učiniti još ljepšim.

Uskoro više detalja o samom događaju i ulaznicama.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2