Skip to main content
  • 30.04.2008.

Detaljan pregled ljetnih partija na Ibizi

Prije 20 godina krenula je ta fabulozna priča o otoku za partijanje a pokrenuli su je Danny Rampling, Paul Oakenfold i Nicky Holloway koji su među prvima otkrili „bijelo otočje“ kao raj na zemlji za clubbing. Sa sobom su doveli eksploziju acid housea. Sada, Ibiza i klubovi pripremaju proslaviti te nezaboravne trenutke i razdoblje „Summer of Love“, koje se može opisati kao godina najboljih partija, super-zvijezda i zabave. Iako Ibizu trenutno muče problemi oko donošenja zakona kojim bi se zabranili legendarni after-hour partiji, svi promotori i klubovi nesmetano rade na pripremi još jedne nezaboravne sezone.

Piše: 

Kroz svoje uspone i padove Ibiza nikad neće izgubiti svoju ljubav – „partije i hedonizam“ jer su to vrijednosti koje ovaj otok čine oduvijek živim. Sezona 2008. je pred nama i vjerojatno kao i svaka do sada će biti još bolja od prethodne.

EDEN – SAN ANTONIO

Veliko iznenađenje ove godine napravio je Pete Tong koji je odlučio napustiti Pure Pacha večeri, petkom u klubu Pacha i to nakon 5 godina uzastopnog održavanja. U samo nekoliko tjedana Pete je pojasnio kako program Pure Pacha mu više ne daje zadovoljstvo te treba malo osvježenja na sceni. S tim u vezi obznanio je da od 13. lipnja (opet petkom) započinje novi klupski serijal WONDERLAND u klubu Eden (grad San Antonio). Iznenađenje je to za mnoge fanove jer ovaj klub već godinama promovira trance scenu i nije nimalo spreman za glazbu koju pušta Pete Tong.

PACHA IBIZA

Unatoč odlasku Pete Tonga, Pacha će imati vrlo bogati program. 30. svibnja je službeni „opening party“ a ove godine će krenuti i s novim rezidentima. To su Sander Kleinenberg, Basement Jaxx, Faithless, te Swedish House Mafia – Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso. Od 4. lipnja počinju večeri Subliminal Sessions koje predvodi Erick Morillo, 5. lipnja ovdje započinju večeri F*** Me I`m Famous s David Guettom, 7. lipnja večeri Def Mixa koje predvodi i uređuje Satoshi Tomiie, 9. lipnja Release Yourself od Roger Sancheza a od 10. lipnja večeri izdavačke kuće Defected.

SPACE IBIZA

U nadi da se zakon neće donijeti klub Space na Ibizi objavio je da započinje novu sezonu 1. lipnja s početkom u 12 sati po danu. Space sada ima 7 floorova, i na otvaranju očekuje oko 10,000 posjetitelja, te ovo otvaranje ima šanse da jednog dana postane festival. Teško je okarakterizirati i opisati kako izgleda otvorenje ovog kluba, stoga ovo treba vidjeti da bi se moglo vjerovati da postoji na kugli zemaljskoj. Na otvaranju sviraju Pete Tong, Tom Novy, David Guetta, Rebeka Brown, Deep Dish, Steve Lawler… Tijekom sezone održavat će tjedne rezidencijalne večeri „In Bed With Space, Matinee, Azuli, La Troya, Ministry of Sound i Hed Kandi. Od 15. lipnja u Spaceu kreće „cirkus“, točnije prvih 16 partija sa superzvijezdama poput Deep Disha, Gilles Petersona, Freemasonsa, Carl Coxa, Cristiana Varele, Fedde Le Grandea, a gdje će između ostaloga gostovati i Carl Craig, Miss Kittin, Claude Von Stroke, Steve Lawler i drugi.

AMNESIA

U klubu Amnesia sve počinje 7. lipnja, nastavlja se 12. lipnja otvaranjem večeri Cream, a od 16. lipnja Cocoon započinje tamo svoj serijal.

PRIVILEGE

Privilege će otvoriti 14. lipnja s DJ Tiestom koji će imati rezidenciju s večeri „In Search of Sunrise“, a u ovom klubu legendarna popularna večer zove se Manumission.

DC10

DC10 je popularno okupljalište Talijana i Nijemaca a vraća se u utrku od 2. lipnja nakon lanjske problematične sezone kada je vlasnik uhićen zbog problema s dilanjem droge. Iako je DC10 jedan od najkontroverznijih klubova na otoku zasigurno nudi i jedinstveni doživljaj te interesantne partije.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2