Skip to main content
  • 19.01.2018.

Deveta dodjela European Festival Awards bez ijednog hrvatskog festivala

U moru svih festivala koji se nalaze na hrvatskom tlu na devetoj dodjeli European Festival Awards, nagradu je osvojio…nijedan. Više sreće imali su Sziget, Exit i MENT.

Piše: 

Prošloga tjedan u Nizozemskoj, točnije Groningenu, održana je deveta dodjela European Festival Awards (Nagrada za europske festivale). Ovo izdanje tako je dobilo svojih novih 15 pobjednka gdje je najnovija katergija bila ona Take a Stand.

I dok Hrvatska u nijednoj od kategorija nema pobjednika, uspješni su bili naši susjedi. Nagrada je išla u ruke Slovenije, Srbije i Mađarske.

Sziget i Exit festival ponijeli su doma one najprestižnije nagrade, line-up godine te najbolji veliki festival. MENT festival sa lokacijom u Ljubljani dobitnik je nagrade za najbolji indoor festival te najbolji mali festival.

Ovogodišnja nova kategorija Take a Stand otišla je u ruke danskog Roskilde festivala. U prošlom izdanju posjetilo ga je 130 tisuća ljudi, a posebno je zanimljiva stavka kako festival svake godine zaradi…0 lipa. Festival krase 9 pozornica, sviraju izvođači poput Foo Fightersa i Ice Cubea, a opet zarada mu je nikakva. Festival naplaćuje ulaznice, ali svu dobit donira udrugama i projektima. Zajedno sa MENT-om, Roskilde je bio pobjednik večeri jer su mu uručene dvije nagrade, onda druga bila je nagrada za inovaciju zdravlja i sigurnosti .
{youtube}s5NouLOrsmU{/youtube}

Listu svih pobjednika pogledajte ispod:
Best New Festival
Wacken Winter Nights

The Green Operations Award
Pohoda Festival

Line-Up of the Year
Sziget Festival

Best Indoor Festival
MENT Ljubljana

Newcomer of the Year
Rag’n’Bone Man

Agent of the Year
Alex Bruford (ATC Live)

Promoter of the Year
Goodlive

The Brand Activation Award
The Miele Powerwash at Lowlands Festival

Best Small Festival
MENT Ljubljana

The Health and Safety Innovation Award
Paléo Festival Nyon & Roskilde Festival

Best Medium-Sized Festival
Down the Rabbit Hole

The Take a Stand Award
Roskilde Festival

Best Major Festival
Exit Festival

The Award for Excellence & Passion
Fruzsina Szép

The Lifetime Achievement Award
Daniel Rossellat

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2