Skip to main content
  • 28.01.2019.

Device_art festival dolazi u Rijeku

MMSU Rijeka ugošćuje mlade europske umjetnike koji se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom.

Piše: 


U utorak, 29.01. od 16:30 sati održat će se okrugli stol na kojemu će se predstaviti pet europskih umjetnika u usponu i interdisciplinarni projekt "Kratki spoj". U 19:00 sati umjetnici će po prvi puta svoje zvučne performanse predstaviti riječkoj publici:

• Mathias Loose (NO): Zvučni dnevnik
• Valentin Durif (FR): Radosni građani povjerovat će stroju
• Jiska Huizing (NL/NO): Iskidani zapisi
• Lucas Paris (FR): AntiVolume
• Elio Libaude (FR): Kokoliti

Program performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska). Performansi u fokus stavljaju zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama, njegovu vezu s prirodom i okolišem – od monumentalnih krajolika do mikro flore i faune, te također na osjetilne imerzije i eksperimentiranje s medijima, glazbenim instrumentima, formatima i komunikacijskim kanalima.

Device_art 6.018 performansi dio su trećeg umjetničkog laba projekta Future DiverCities – podržanog od strane Europske unije kroz program Kreativna Europa. Program organizira Kontejner – biro suvremene umjetničke prakse.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2