Skip to main content
  • alkohol i tablete
  • 31.10.2012.

Dilerima oko škola 15 godina zatvora

Manje količine droge prema novom zakonu tretirat će se kao prekršaj, dok će se za veće količine i dilanje uvelike postrožiti kazne. Svećenici će morati prijaviti ukoliko netko na ispovijedi prizna da namjerava počiniti kazneno djelo.

Naslovna foto

alkohol i tablete

I ne samo to ministar Orsat Miljenić naglasio je na današnjoj sjednici Vlade o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona – „Dilanje oko škola moći će se kazniti do 15 godina. Dakle, pooštravamo tamo gdje treba“ – pojasnio je ministar te dodao kako se one, koji drogu konzumiraju za osobnu upotrebu, tretira kao žrtve. Naglasio je kako ni oni neće proći nekažnjeno, jer će sankcija za ovaj prekršaj iznositi od 5.000 – 20.000 kuna. Prekršitelju bi se trebalo odrediti i mjeru liječenja.

Ovo rješenje poznaju mnoge europske zemlje kao što su Španjolska, Italija, Belgija, Luksemburg, Slovenija“ – rekao je ministar. Istaknuo je kako zakonom nisu odredili količinu, jer bi se time u praksi otvorila mogućnost dilerima da izigravaju zakon. Slučajevima će se pristupati na individualan način.

marihuana

Izmjene u Kaznenom zakonu također se odnose i na nedozvoljene igre na sreću, postupanje u prometu kada je došlo do ugrožavanja života bez izravnih posljedica i na širenje definicije mita.  

Novi zakon stupa na snagu od 1. siječnja iduće godine i iskreno se nadamo da će pružiti boje rezultate od dosadašnjih modela. 

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju