Skip to main content
  • alt
  • 6.10.2015.

Dimensions festival kroz oči Resident Advisora

Resident Advisor je globalno baš to, elektronički savjetnik koji prati smjer kretanja scene kao onaj veliki limeni pijetao na krovu.

 
Kako odbijaju propustiti velike i važne tako su u novoj seriji video materijala nazvanoj RA’INSIDE’ skoknuli i do našeg Jadrana, kao rezultat čega se rodio filmić o Dimensions festivalu 2015, kojeg su sami nazvali “jednim od najboljih europskih festivala”.
 
Zašto neki festivali uđu u legende a neki se tiho ugase? Festival je toliko mnogo više od samo umjetnika koji se predstavljaju. Sama energija plesača, raspoloženje, otvorenost iskustvu, sve ovo stvorit će posebnu vibru. Festival nije samo jedan produženi vikend izlazak nego transcendentno iskustvo nadilaženja svakodnevice koje bi te trebalo izvesti iz tebe samoga i pokazati da si dio nečeg mnogo većeg, u stanje uma koje pokazuje da si dio kolektiva i pokreta. Tako i novi RA’INSIDE’ filmić cilja prikazati baš to jedno iskustvo iz prve ruke isprepleteno s snimkama odabranih performansa. Glazba, okruženje, internacionalna ekipa ujedinjena u ritmu pred pozornicom, Dimensions je imao sve elemente onoga koji se pamti. Pa stoga skokni niže, stisni play i prisjeti se ako te ljeto zateklo među ovim stoljetnim zidovima ili pak pogledaj festival kroz nečije oči pa tko zna kako će ići planiranje ljeta koje tek ima doći.

alt

 
Riječi i narator – Ryan Keeling 
Redatelj – Patrick Nation 
Producent – Debbie Butts 
Kamera – Andrew Lawrence Mount Creative, Matty Lambert, Guy Clarke, Debbie Butts, Patrick Nation 
Urednici – Debbie Butts, Patrick Nation, Guy Clarke 
Dubbing Mixer – Guy Clarke 
Boje – Adam Clarke (Absolute Post) 
Festivalska veza – Amy Van-Baaren
Zahvale Dimensions Festivalu
 
Glazbeni brojevi: 
Harvey Sutherland – Bamboo [Voyage] 2014 
Four Tet – Evening [Text Records] 2015 
Merle – Mimi Likes 2 Dance [Stripped & Chewed] 2015
 
{youtube}y8gJaMOHgSQ{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop