Skip to main content
  • alt
  • 13.02.2015.

Diplo uhvaćen u krađi i sada sipa seksističke komentare

Oh da, Internet će ponovo eksplodirati jer zahuktala se nova celebrity svađa i ovoga puta osovina je Diplo, koji se očito javno posvađao sa svima.

 
Ponekad se zapitaš što ne valja sa svijetom i kako si netko kao javna ličnsot može dozvoliti određena ponašanja i postupke.
 
Diplo je s jedne strane DJ koji je puno energije uložio u to da novim doseljenicima u svijet jahača pulteva pruži priliku, važan je igrač na sceni s projektima kao što su Mad Decent Block Partyji i sadašnji projekt sa Skrillexom, Jack U, ali čini se da ima problema s poštovanjem autorskih prava drugih umjetnika.

alt

 
Već 2013. mogli smo vidjeti natruhe nonšalantnog ponašanja spram tuđeg rada kada je objavio mnogostruke fotke s Mad Decent partyja koje je uhvatio Visualbass. Kada mu je sugerirano da bi trebao kreditirati fotografa za njegov rad, umjesto isprike gospodin s okom iza aparata dobio je bijesan odgovor da ne dolazi na turneju 2014. i Diplo je zadržao fotografije na svojim društvenim medijima.
 
Taman kada se balon drame ispuhao čini se da se glazbenik iz Philladelphije upleo u novu copyright zavrzlamu. Za svoje svrhe je otuđio GIF umjetnice Rebecce Mock iskoristivši ga kao pozadinu videa na Instagramu u kojem je još jednom ignorirao autora.

alt

 
Nakon što mu je ponavljanje greške spočitano od svekolike online javnosti Diplo je kreditirao umejtnicu, ali paralelno su njegovi odgovori Twitterčanima od pomalo bezobraznih mutirali u uvredljive vulgane izljeve bijesa. Iako su poruke obrisane izjave su varirale gnjusnim seksističkim svemirom od : “Kredititirao sam je, što želite još da učinim? Da je ližem i masiram joj sise istovremeno” ili “Što kažeš na to da otvoriš široko usta i izmasiraš mi jaja svojim mandulama… također blokirana si”.

alt

Kako god okreneš nije bitno tko si, jesi li zvijezda ili nisi, imaš li milijune ili previše mjeseca na kraju svog novca…  ništa od toga te ne uzdiže iznad toga da cijeniš tuđi rad niti te ispričava od ljubaznog odnošenja prema drugima. Bez obzira na to koliko stepenica na ljestvici uspjeha si trenutno iznad, isti put koji vodi gore, vodi i dolje. Sve je ovo lako moglo završiti na obostrano zadovoljstvo, ali kao i obično, ako se u priču uplete ego stvari postaju mnogo kompliciranije no što jesu.

 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2