Skip to main content
  • 18.12.2017.

DJ Mag krenuo u potragu 100 najboljih klubova svijeta za 2018.

Ovih dana započelo je glasovanje za 100 najboljih klubova svijeta elektroničke glazbe za DJ Mag, a Hrvatska se ima čime pohvaliti jer čak 6 klubova na ovogodišnjem izboru smjestilo se unutar TOP 50, dok jedan čvrsto stoji među odabranim društvom 10 najboljih.

Piše: 

Za razliku od DJ ljestvica, izbor za najbolje klubove svijeta nudi sasvim jedan drugačiji pristup. Naravno da je set vrhunskih DJ-a potreban da bi jedna plesna večer doživjela svoj vrhunac, no jednako tako, bitni su i klubovi gdje publika pada u trans i proživljava svoje najbolje trenutke gdje uz razne elektroničke zvukove, plovi plesnim podijem.

Vodstvo klubova jednostavno nema vremena za odmor. Nakon što ispune dane fanova plesne glazbe atmosferama od kojih zastaje dah uz njihove najdraže DJ-e, nakon što kuliminaraju cijelu sezone, gdje svaka nova je uspješnija od prethodne, povratkom u svoje urede, priča kreće ispočetka jer slijede planiranja za novu sezonu.

DJ Mag TOP 100
klubova započelo je sa svojim glasanjem gdje svoju 'građansku dužnost' možete odraditi OVDJE, pogledajmo kako stoje hrvatski klubovi.

Klubovi sa Ibize u potpunosti dominiraju izborom 10 najboljih na čelu sa Space Ibiza, no jedan hrvatski klub, točnije onaj za Zrća, nalazi se na 9. mjestu i s punim pravom može se nadati pomaku prema vrhu, a to je Papaya.

Papaya, Zrće

Za najbolje plasirani hrvatski klub na TOP 100 Clubs sezona kreće već u 5. mjesecu sa dobro poznatim Big Beach Spring Breakom. No kada stigne druga polovica lipnja, stiže vrijeme kada na desetke tisuća plesnih duša sjeda u avione, aute, vlakove i započinju svoju ljetnu avanturu. Ovo ljeto veliki broj gostiju iz Engleske i šire plesali su na Hideout Festivalu. Sa tim festivalom zapravo i kreće ludo ljeto koje donosi najbolje imena underground i manistream glazbe. Tu je Armada Croatia Festival koji donosi najbolje iz trance glazbe uz W&W, Orjan Nilsen, Marlo kao i domaće snage TWIIG. Brojna imena nastupala su u Papayi, od Don Diabla i Lost Frequencies do Paul Kalkbrennera, Ben Klocka, Ellen Allien i Ilario Alicante. Vrhunac ćete doživjeti na Sonus festivalu koji ovo ljeto otpuhao je pet svijećica na rođendanskoj torti.

Noa Beach, Zrće

Rijetko tko može odoljeti pogledu koji nudi ovaj klub, što su pokazali brojni njegovi posjetitelji te mu se zahvalili za vruće plesne pokrete odrađene na njegovom podiju te ga smjestili na 12. mjesto ljestvice. Klub je ovo ljeto bio dom festivalima Hideout, Black Sheep, Loveweek i Barrakud, a za pultom su nastupali Robin Schulz, Steve Aoki, Sam Feldt, Felix Jaehn, te brojni drugi.

Kalypso, Zrće

2017. je bila godina njegovog premijernog pokazivanja na ovoj ljestvici, startao je sa visoke 39. pozicije. Radi se o veteranskom klubu smještenog na plaži Zrće. Brzo je pridobio srca brojnih svojih posjetitelja jer domaćin je festivalima Sonus i Barrakud, a svjetski poznati brand Elrow za vrijeme Hideout festivala bio je krcat i daje klubu novu čar.

Aquarius, Zrće

Klub koji ima čak tri floora svake godine uvodi neke promjene kako bi se vrijeme provedeno tamo posjetiteljima dodatno urezalo u sjećanje. Od EDM superstara Axwella, Fedde Le Granda i future house heroja Tchamia do underground teškaša Maceo Plex, Sam Paganini i Joseph Capriati, ovdje ćete provesti svoje najdraže ljetne dane. Pozicija 21. visoka je klub za koji vjerujemo da je u ovoj godini privukao jo više fanova te će se popeti koju stepenicu više.

Culture Club Revelin, Dubrovnik

Klub lociran na samom jugu Jadranskog mora, među zidine tvrđave iz 15. st.  u 2017. zauzeo je 49. mjesto. Krase ge impresivni light show kao i 120kW mAudio soundsystem koji toliko je snažan da se trese tlo pod nogama. Posjetiteljima dovodi brojna poznata imena plesne scene pa ste imali prilike uživati u zvukovima Paul Van Dyka, Claptone, Doorly, R3hab te Sam Divine.

Barbarella's Discotheque, Pirovac

Za ovaj klub oni stariji kažu da ih podsjeća na rane dane sa Ibize, u svega par mjeseci pokazuje da je pronašao pravu formulu da mu se svake godine vrati sve veći broj posjetitelja. Disco kugla promjera 1m visi vam iznad glave, a vi uživate u glazbi Kerri Chandlera, Ben Ufo, Craig Richardsa dok isčekujete prva sunčane zrake, sve to dovest će vas do osjećaja zadovoljstva. Srce puno kao kuća bit će vam zahvaljujući festivalima SunceBeat, Dekmantel Selectors, Love International i Defected Croatia koji dovode najbolje iz disco, house i techno scene pa i šire. Klub koji je dobio nagradu Ambasador za "Najbolji Open Air/Beach Club" na ljestvici DJ Maga zauzima 34. mjesto.

Klubovi su svoje odradili, ispunili su vaša srca rasplesanim satima uz vrhunske DJ-e, a vrijeme je da publika pokaže tko ih je najviše usrećio. Dobiva li Hrvatska još jednog predstavnika u TOP 10, hoće li se listi pridružiti i koji novi klub, saznat ćemo iza 14. veljače kada završava glasovanje.
 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk