Skip to main content
  • Fabric London
  • 14.04.2010.

DJ Mag odabrao najbolje klubove, Porat na 98. mjestu

Po prvi put u povijesti ovog natjecanja DJ Mag je dao isključivo publici da glasa za najbolje klubove, a veliko priznanje ponijela je ekipa Porata iz Pirovca.

Piše: 

Naslovna foto

Fabric London

Rezultat toga je promjena cijele ljestvice najboljih klupskih prostora u svijetu. Tako je po izboru čitatelja najbolji klub Sankeys u Manchesteru. Lani je pobjedu odnio Berghain / Panorama Bar iz Berlina a ovaj put zauzeo 8. mjesto. U prvih 10 dominiraju uglavnom europski klubovi Fabric, Matter i Ministry of Sound iz Londona, Warehouse project iz Manchestera, Amnesia, Space i Pacha s Ibize, dok je na 10. mjestu singapurski Zouk.

Veliki skok od lani napravio je Matter koji se popeo za 20. mjesta i sada je 6. Na Top 100 Club listu ove godine ima 27 novih ulaza od kojih izdvajamo i jedinog HR predstavnika – Porat iz Pirovca, a zauzeo je 98. mjesto.

Evo i kratkog isječka koji se nalazi u opisu kluba Porat: "Ako tražite kvalitetu a ne kvantitetu tada HR klub Porat je zasigurno jedan od primjera. Lani je radio samo 20-tak dana u sezoni kroz srpanj i kolovoza i postao je centar zbivanja urbane kulture. Svojoj reputaciji i glazbenom iskustvu ovaj team može nadodati odličnu poziciju, prirodni ambijent kao i to da je kompletno na otvorenom gdje publika može plesati i gledati zvijezde. Također tu je i odlična programska shema s imenima kao što su Clive Henry, A Guy Called Gerald, LTJ Bukem, Richie Hawtin, Andrew Weatherall i Seth Troxler."

Dokaz širenja moderne plesne glazbe na različite kulture je i to da su čitatelji glasali za klubove iz 28 različitih zemalja.

1. Sankeys
Manchester, England Capacity: 1150
2. Fabric
London, England Capacity: 1700
3. Amnesia
Ibiza, Spain Capacity: 4000
4. Ministry Of Sound
London, England Capacity: 1200
5. Pacha
Ibiza Town, Ibiza Capacity: 3000
6. Matter
London, Englan Capacity: 2600
7. Space
Playa D'en Bossa, Ibiza Capacity: 5000
8. Berghain/Panorama
Berlin, Germany Capacity: 1500
9. Warehouse Project
Manchester, England Capacity: 2000
10. Zouk
Singapore Capacity: 3000
brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk