Skip to main content
  • 5.02.2019.

Dobila samo 80 sati korisnog rada za dilanje 394 ecstasya na festivalu

18-godišnja studentica u sestrinstvu koja je dobila društveno koristan rad za krijumčarenje 394 ecstasya u svom tijelu, mogla bi se suočiti sa zatvorskom kaznom nakon što tužitelji ulože žalbu na "blagu" kaznu.

Piše: 


Tina Thanh Truc Phan, prvotno je stavljena na suđenje u lokalni sud u Burwoodu i priznala je krivnju za isporuku zabranjene droge. Sudac je izrekao 12-mjesečni nalog koji je uključivao 80 sati rada za opće dobro na slobodi bez potrebe za zatvorskom kaznom. Prema Daily Mailu, visoki policijski dužnosnici bili su nezadovoljni blagom presudom i zatražili su od direktora javnog tužiteljstva u Novom Južnom Walesu da razmotri žalbu. Phan se sada vraća na suđenje i mogla bi se suočiti sa puno težom kaznom.

Uhićena je na dvodnevnom hardstyle događaju Knockout 2018 Games of Destiny 8. prosinca 2008. – događaju koji kotira kao najveći glazbeni festival u zatvorenom u ovom dijelu Australije. Na glazbenom festivalu bilo je ukupno 16 osoba koje su hospitalizirane, dok je više od 130 zatražilo liječničku pomoć na samom događaju. Troje je u medicinski induciranoj komi, a jedan sudionik, 19-godišnji Callum Brosnan, izgubio je život zbog sumnje na predoziranje. Ukupno je na tom događaju pronađeno 62 osobe koje su posjedovale drogu, uključujući Phan koju je razotkrio pas za droge.

U izjavi na sudu rečeno je da je Phan dovedena na određeno područje gdje je od nje zatraženo da otvori misterioznu vrećicu koju je skrivala ispod robe. Sakrivenu među kondomima i robom, Phan je policiji predala vrećicu koja se može zatvoriti i koja je sadržavala gotovo 400 kapsula.

Phanin odvjetnik Cheryl Khurana tvrdi da je njezin klijent pristao na krijumčarenje droge na festival kako bi financijski podržala svoju obitelj. Osjećajući obvezu da pomogne svojoj majci koja se nakon 21 godine braka upravo odvojila od oca, Phan je odlučila prihvatiti ponudu od zajedničkog poznanika da uzme drogu s kojom će zaraditi novac.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk