Skip to main content
  • 24.04.2018.

Domaća scena bogatija je za vinyl only label i klupsku večer, Stuba Music

Vinyl only techno label i klupska večer stavljeni pod krov Stuba Music.

Piše: 

Nema te visokokvalitetne MP3-ce ili savršenog FLAC formata koji može zamijeniti krckanje vinila na gramofonu ili onaj zvuk kad spustite iglu na ploču. Stuba Music postaje mjesto za pravog audiofila koji će strpljivo svoju kolekciju početi puniti limited techno izdanjima.

Tako ti, on, ona, i svi ostali dobivate kroz skoro vrijeme unikatne primjerke koje će štancati Stuba Music. U cijeloj priči najveselija je vijest što se radi o domaćem proizvodu.

Ni sve nule koje stoje iza broja preslušanih stvari na YouTube-u ili Soundcloudu, ni ilegalna skidanja mp3-ca ne mogu nadmašiti to otvaranje omota vinyla, tu cijelu pozadinsku priču okruglog predmeta koji se nalazi u tvojim rukama tražeći svu pažnju tvoga svijeta.

"Techno i vinyli su filozofija koja nas tjera u nove izazove pa je tako i nastala ideja o pokretanju labela i organizaciji evenata sa ciljem pružanja ne komercijalnog techno doživljaja svima koji su željni izlaska na ples". – sa ovim rječima u javnost su izašli oni koji se kunu da nikakva moderna tehnologija ne može parirati opipljivosti i stvarnosti vinylu.

Ljudi su mislil kako će dolaskom virtualnih medija onaj fizički pasti u zaborav i živjeti samo u mislima nostalgičara. Ali upravo ti isti krunži glazbeni mediji koji stoje na posebnom mjestu tvoje sobe, proživljaju zadnjih par godina pravu malu renesansu.

Jel prvo bila kokoš ili jaje? Jel ćeš prvo pustit to debitantsko izdanje u promet ili ćeš organizirati party i obznaniti svima dobru vijesti i zajedno si čestitati na ovom hvalevrijednom projektu. E pa zato si oslobodiš večer subote 28. travnja i nacrtaš sebe i plesnog partnera u pulskom klubu Kotač.

Jer u Gajevoj ulici 3 sprema se prvi party Stuba Music. Kako smo napisali, nije riječ samo o vinly only labelu, već i klupskim večerima pa znaš da će ih biti još i trljaš ruke jer nestrpljivo čekaš one iduće.

Držimo se sadašnjosti pa ti kažemo da rezidenti Herceg, Daisy Gale, Tiziano B imaju i gosta za ovaj prvi, jer prvi su ti koje se najviše pamte, Paperclip Project. Nećemo ni zaboraviti novu nadu pulske scene, Glocke-a.

Zajedno sa svima njima savladaj tu prvu stubu.

[FB Event]

 

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2