Skip to main content
  • 28.03.2023.

Dr.Obi udružuje snage s Anjom G, I-Saranom i Sistah Tenom

Dub & Reggae akteri udružuju snage kako bi umanjili nedostatak ženske energije na sceni

Piše: 

Ususret nadolazećoj festivalskoj sezoni, Dr.Obi udružuje snage s tri ženske vokalistice koje će pratiti njegove reggae ritmove.

Dr.Obiju u zajedničkom projektu priključuje se već dobro poznata suradnica Anja-G, brazilska vokalistica I-Sarana te Sistah Tena iz One Dreada kako bi promovirale, prezentirale i predstavile žensku energiju duž reggae scene. Projekt će na nastupe donositi originalnu Dr.Obijevu produkciju koja će se ispreplitati sa značajnim porukama ženskih MC-jeva koje će stvarati unikatno iskustvo.

Dr.Obi često nastupa i radi s Anjom G. Prošle godine su izbacili traku “Moonlight” koja je dobila specijalnu verziju, proširenu za vokale I-Sarane i Sistah Tene s kojim se novi projekt predstavio široj javnosti.

Dr.Obi je svoje glazbeno putovanje započeo 2005. U karijeri nešto malo kraćoj od dva desetljeća važan je akter dub i reggae scene u Hrvatskoj. Involviran je u brojne projekte, a od 2018. pokreće vlastitu izdavačku kuću AmpliFyah Music.

Anja G je reggae vokalistica i kantautorica koja je zajedno Dr.Obijem pokrenula Amplifyah Music gdje je i objavila svoju prvu traku “Meaning”. U svega nekoliko godina postala je neizostavni dio lineupova diljem Hrvatske, ali i regije.

I-Sarana je brazilska reggae vokalistica i kantautorica koja sa sobom nosi duboku i mističnu energiju. Dio je brazilskog sound systema High Public Sound te se može pohvaliti brojnim nastupima po Južnoj Americi te Europi.

Sistah Tena jedna je od tri pjevačice zagrebačkog benda One Dread, s kojim nastupa od 2012. Njena ljubav prema reggae i dub glazbi rodila se prije 15 godina. U svojoj karijeri već je surađivala s ekipom iz Amplifyah Music, a nastupala je i na renomiranim festivalima diljem Hrvatske.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2