Skip to main content
  • 10.07.2022.

Drugi dan Ultre obilježila prava eksplozija zarazne energije

Završio drugi dan festivala ULTRA Europe – Park Mladeži u iščekivanju velikana Hardwella i Martina Garrixa

Piše: 

Kako ULTRA svira, tako Split pleše – on the left, on the right and in the middle! Drugi dan festivala ULTRA Europe obilježila je prava eksplozija zarazne energije koja se širila cijelim Parkom Mladeži, a također će ostati upisan po rekordnom broju posjetitelja koji su do ranih jutarnjih sati vjerno plesali u ritmu taktova najpoznatijih svjetskih DJ-eva.


SamirCKPhoto

Večeras u Split stižu dvije velike glazbene atrakcije – Martin Garrix, jedan od najomiljenijih izvođača festivala ULTRA Europe te Hardwell, čovjek koji će sa svim što je učinio za elektroničku glazbu do sada ostati upisan u povijest kao jedan od najvećih, i koji se upravo ovdje u Splitu i u Hrvatskoj vraća na glazbenu scenu nakon višegodišnje pauze.


Foto Julien Duval


Foto SilVanderbruggen

“Danas je važnije nego ikad pokazati svoju ljubav prema drugome, a glazba je jedan od načina kako to učiniti!”, izjavio je Nicky Romero tijekom svog seta, a riječi su ovo koje najbolje opisuju ljubav koja se svake godine iznova dogodi između dalmatinske prijestolnice i Ultranauta. Glazba je ponovno povezala više od 140.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, a Split se već osmi put pokazao odličnim domaćinom i destinacijom koja povezuje i stvara nezaboravne uspomene.


Foto SilVanderbruggen


Foto Julien Duval

Potom je na pozornicu izašao i Oliver Heldens. “Ovo je naš dom. ULTRA je dom elektroničke glazbe u Hrvatskoj! Dopustimo joj zajedno da zasja!”, riječi su kojima je započeo njegov set, a koji će svakako ostati upisan kao jedan od najboljih druge večeri festivala. Pamtit će se i nastup Šveđanina Alessa, koji je u Split sletio netom prije izlaska na scenu.


Foto Julien Duval


Foto DavidSeeger

Energični i pomalo drugačiji DJ Snake ponovno je zaveo rasplesane posjetitelje, a njegova magija trajala je gotovo dva sata te je završila uz zvuke hita kojega je snimio s Justinom Bieberom te porukom o važnosti poštivanja različitosti i jedinstvenosti među ljudima. Drugi dan festivala ULTRA Europe zatvorio je Australac Timmy Trumpet, izvođač koji se prvi put predstavio publici u Splitu i koji je 90 minuta neumorno plesao svirajući trubu, po kojoj je toliko prepoznatljiv i koja je postala njegov zaštitni znak.


Foto Julien Duval


Foto Julien Duval

Nezaboravno je bilo i na pozornici RESISTANCE

Nina Kraviz upisala je svoj prvi nastup na ULTRI, a sudeći po reakcijama s podija, njezin dolazak u Split bio je pun pogodak. Sjajni Adam Beyer već je dobro poznato ime ovog festivala, a dobro raspoložene posjetitelje, koji su do posljednjeg mjesta ispunili prostor ove vizualno zanimljive i drugačije pozornice, je plesom uveo u svitanje, u još jednu nezaboravnu zoru pod otvorenim splitskim nebom.


Foto Julien Duval


Foto Julien Duval

ULTRA Europe najavljuje još jedan dan pun velikih zvijezda, odlične glazbe i neopisive energije te atmosfere. Glavnu pozornicu večeras će otvoriti Adam De Great i Acraze, a potom stižu Steve Aoki i Above & Beyond. Vrhunac večeri svakako će biti nastupi Tiesta, Martina Garrixa te Hardwella, kojemu će ovo biti prvi veliki nastup u Europi, nakon povratka na glazbenu scenu. Na pozornici RESISTANCE večeras nastupaju Fidelak, Full Ferry, Pretty Pink te zvijezde večeri, Anna, Joseph Capriati te nastup Marca Carole, koji je jedan od najiščekivanijih. UMF Radio Stage i Oasis Stage i večeras će predstaviti brojne mlade izvođače iz regije i svijeta.


Foto Julien Duval


Foto Rudgrcom


Foto: StijnDeGrauwe


Foto SilVanderbruggen


Foto: StijnDeGrauwe


Foto SamirCKPhoto


Foto Julien Duval


Foto Rudgrcom


Foto SilVanderbruggen


Foto Rudgrcom


Foto Julien Duval

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop