Skip to main content
  • 30.05.2018.

Dubrovnik pleše… aka otvaranje ljetne sezone u Lazaretima

Svaka subota u party srcu sasvim je posebna već samom svojom subotastom esencijom – pod time naravno mislimo da su šanse da te naredni dan neće nasilno probuditi urlanje budilice već u idealnom slučaju miris hrane i netko na jastuku do tebe.

Piše: 


No, ova subota još je subotastija, posebice za stanovnike krajnjeg juga tvog divnog, za obalu zamotanog, tla. Kamene zidine Lazareta iznova pale mašine, turiraju motore entuzijazama, demona, želja i nemira, rezanjem trake novih početaka.

Povijest punkta na kojemu plešeš i sada stvaraš nova sjećanja znaš – Lazareti su jednom davno, davno prije (kako počinju sve bajke) bili preliminarna karantena za sve koji su ulazili u grad ponosnih gospi i gospara, stanovnika jedne samostalne republike. No, ono što je prije razdvajalo, samo tristotinjak metara od zidina, danas spaja unutar ujedinjujuće moći glazbe i ritma urlajućih mašina.

S tobom i za tebe u noći otvaranja ljeta 2. lipnja, od 10 uvečer do 6 ujutro, soundtrack prvog dubrovačkog lipanjskog vikenda nosi smoothie domaćih i gostujućih glazbenika. Kažu da je svakog gosta tri dana dosta, no svira li taj gost, uzrečica spektakularno pada s klisure u more, jer naš prvi uvoz jest gospodin iz susjedne nam BIH, mladi, vješti i uspješni tuzlanski DJ/producent – Goran Emkić. Voditelj Mippi Rec-Events organizacije. s posebnom žicom za melodični techno, već se ponosi i izdanjem na Tauten-u, a posebno se osmijucne kada ga upitaš kako to da ga je remixao Spartaque. S nama je i sunarodnjak mu Davor B iz Zenice, čeoni čovjek Control Musica, a pridružuje se i zagrebački mladi Leon B. uz podršku neumskih momaka – Tonija Montane i Branimira.

Po jutru se dan poznaje, po otvaranju sezone, ljetni plesnjaci. Pa dođi i pleši – novo ljeto je na pomolu i čeka nas toliko toga da se najavi šusteru da ćeš trebati redžonirati cipele. Dobro nam došli u Lazarete, dobro nam došli u Dubrovnik!

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2