Skip to main content
  • 21.12.2015.

Dva domaća momka na Traxsourcevoj Jackin House top stotki!

Jackin House, trzav, spastički elektricitetom nabijeni rođak housea, sinoniman je s underground dance kulturom od samih začetaka.

 
Od Chicaga, do Detroirta, Londona i Pariza odzvanja klupskim zidovima i prolazi kroz meso i kosti, a Traxsource kao Traxsource, opravdava svoje ime kao ušće na kojem se sabiru najbolje ovogodišnje Jackin House trake u retrospektivi godine koju za desetak dana ostavljamo u povijesnim knjigama.
 
Tako su se u 100 najboljih zatekla i dva domaća para ruku i to oba sa prostranih slavonskih ravnica, Topa i Yakka. Topa se razvalio na kauč pod brojem 21. Mladen Topić u glazbenoj mreži njiše se od krhkih 11 kada je u ruke ugrabio bubnjarske palice. Srednja škola donijela je elektroničke eksperimente i uranjanje u house s šakama ljubavi za Funky, Jackin i Disco House. Danas je DJ, producent  i tesktopisac s posebnom žicom za House, Disco i Funk, dok krišku vremena posvećuje osobnoj izdavačkoj kući Body Movin Records, s posebnim afinitetom spram Jackin Housea, a kvalitetnim produkcijama se redovno druži sa top 100 društvom.

 

 
Naš drugi momak u odabranom društvu je Yakka kojeg si već mogao loviti na golemim labelima poput King Street Sounds, Nite Grooves, Deeperfect Records, Casa Rossa, Blacksoul Music, Vamos Music, Heavenly Bodies Records… Raznovrsan i intenzivan u spektru nosi sve od veselog funky jazzy zvuka s dubokim bass linijama i zaraznim melodijama do tamnijih mračnijih vibracija deep housea i techna. 
 
Ova godina ga je u više navrata uhvatila u žanrovskim eksperimentima, ali iz ovoga konteksta želimo spomenuti nekoliko Jackin House uspješnica dostojnih top stotke. Među njima je i stvar "Halla" koja je nastala u suradnji sa Scarheadom, vjerojatno najboljim Jackin House DJ-em u Hrvatskoj, a izašla je skupa s remixom iz ruku Demuira – ovogodišnji #1 na Traxsourceovoj Top 100 Jackin House listi.

 

 
2016. će obojicu zateći u novim solo projektima, ali možemo očekivati i suradnje s Angelom Ferarrijem (trenutno brojem dva na Traxsourceovoj Top 100 Jackin House listi), ali planira se i daljnji nastavak međusobne suradnje kroz remixeve i izdavanja na vlastitim labelima.
 
No i regija ima svoje konje za napetu trku jer su se uz domaće ruke među stoticu uspeli i susjedi iz Srbije Danny Cruz, Mark Funk i Makito, momci koji uglavnom orbitiraju oko središta Cruise Music labela. 
 
Za čitavu stotku oko baci na Traxource a do tada uživaj u malo house jutarnjače u osvit ponedjeljka. Enjoy!
brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.