Skip to main content
  • alt
  • 8.10.2015.

Dvostruki CD FSOZ!!!

Za razliku od onog "sutra" u kojem spavaju sve odluke i discipline, u kojem započinju sve dijete i životne promjene, u budućnosti leži i jedan glazbeni "sutra".

 
Hrvatska prijestolnica već se priprema za manifestacije glazbene budućnosti koje tek imaju doći, jer će 14. studenog kroz 6 pozornica (FSOZ Legends,Techno, House, Bass, Psy/Trance, Fusion) u 4 kluba bivšeg Katrana ( Depo, Shock Show Industry, Museum, Super Super) zaoriti 16. po redu Future Sound of Zagreb.
 
alt
 
Kao uvod u FSOZ festival 2015 u četvrtak, 12. studenog, od 18 h u DEPO klubu organiziramo dugoočekivani "Elektronski okrugli stol", DJ tribinu na kojoj ćemo razgovarati s poznatim DJ-ima, producentima, promotorima i vlasnicima klubova o raznim zanimljivim temama vezanim uz elektroničku glazbenu, klupsku i festivalsku scenu. 45 domaćih najboljih predstavit će se tako kroz dva dana elektronike a za detalje rasporeda u skraćenoj formi skok niže:
 
►Čet /12/11/2015/:"Elektronski okrugli stol" /DJ tribina/@ DEPOklub
►Pet /13/11/2015/ FSOZ "New talent" B2B special @ DEPO klub
►Sub /14/11/2015/ FSOZ Festival 2015 @ KATRAN / DEPO / SUPER SUPER 
►Ned./15/11/2015/ FSOZ Official After @ TABOO CLUB 

alt
 
Nakon večeri rezervirane za nove talente "New Talent B2B Special" 13. studenog, glavna večer će prvi puta trajati punih deset sati od 9 uvečer do 7 ujutro narednoga dana, nakon čega se umoran i sa srcem tri broja većim seliš na after u Taboo klub do dva sata nakon što Grički top opali svoje. No specifičnost je da po prvi puta u povijesti održavanja FSOZ dobiva i svoj vlastiti dvostruki CD u izdanju Dancing Beara.
 
Kroz preko dva desetljeća uspona, zagrebačka elektronička scena sabrala je svoje manifeste u tek nekoliko kompilacija od kojih bismo samo dvije izdvojili kao indikativne stvarnim otkucajima srca ovog bujajućeg glazbenog organizma: Zagreb City Limited – The Best of 'Techno' : vol. 1 (1993) i Zagreb DJ Music Festival (2007).

alt

 
Predugo je prošlo između ovako značajnih temeljnih ostvarenja i mnogo je vode proteklo ispod Savskog mosta u međuvremenu, a broj zagrebačkih producenata Techno, House, Indie Dance, Trance, Drum & Bass glazbe i srodnih žanrova toliko je narastao da ga je jednostavno nemoguće pratiti. Elektronička glazba domaćih producenata je endem hrvatske ekonomije i predstavlja 99,9% izvozni proizvod, pa kako bismo pogled usmjerili iznova prema unutrašnjosti kućnoga praga stiže dugo očekivana kompilacija Future Sound of Zagreb.

alt

 
Kompilacija je nastala kao rezultat rada Damira Cuculića, legendarnog organizatora, TV voditelja, promotora i veterana Techno scene, koji je odabrao znakovite trake kojima će najbolje opisati što se događa u underground klubovima glavnog grada Lijepe naše.

alt

 
Prvi CD otvara se trakom Petra Dundova, duhovitog neuobičajenog imena "Vlakić Tutić", dok se dalje kvalitetom izdvajaju domaći momci poput Damira Ludviga, Fabiana Jakopetza, F.O,R.M., DJ Ogija, Blurixa i Sthekersona, svi čvrsto ukorijenjeni u Techno. Posebnu pažnju na prvom CD-u odbio je i Psy Trance, a kuda ide taj pravac, uz imena kao što su Lunar Dawn, Adrenalin Run, te Omnivox, najbolje prikazuje suradnja projekata Plasma Corp i Twisted Twins.
 
Drugi CD se pak žanrovski razigrao i posjetio različitije kvartove i nudi nam iznimno kvalitetne House, Deep/Tech/ House i Nu disco izvođače kao što su Drop Doppers, Eddy & Dus, Blacksoul & Mark de Line, Nikola Fuchkar & Sasha Moro,  Yakka,  Ilija Rudman i Homeboy. Vedran Pusić aka 207 donosi izvrstan dubstep, s Egoless dub, dok su Noon i Kodin predstavili svoje Drum & Bass uratke. Na kompilaciji se nalazi General Woo i to u energičnom Drum & Bass Remiksu koji je odradio Brat Leeks, te još jedna skladba s rap vokalom iza koje stoje Strapazoot i Astro John.
 
 
alt
 
Sve u svemu, nakon slušanja ovog odličnog albuma postaje jasno kako Zagreb diše i kako smo i mi ponosni vlasnici producenata zaslužnih ne samo za izgradnju domaće već i globalne scene. Svijet im je dao priliku, a oni su povjerenje i opravdali, dokazujući svoju kvalitetu iz dana u dan. Potrudimo se da im svi mi, koji činimo dio kompleksne slagalice scene, damo lokalnu podršku i u budućnosti, kako bi ovakva antologijska domaća izdanja postala pravilo a ne iznimka.
 
Za sve fotke rasporeda zbog kojih nam vaši okulisti podižu šake u gnjevu skoknite na službenu stranicu festivala ovdje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2