Skip to main content
  • ecstasy
  • 25.08.2011.

Ecstasy će ubuduće lječiti neke vrste karcinoma

Zadnji testovi znastvenika pokazuju da droga od koje se proizvode tabletice ecstasya u modificiranom obliku jednog će se dana moći koristiti za liječenje nekih vrsta karcinoma.

Piše: 

Naslovna foto

Ecstasy


Već je poznato da lijek Prozac i ecstasy zajednički imaju potencijal zaustaviti rast tumora te se to vidi kao veliki korak naprijed u traženju potencijalnih mogućnosti korištenjem ove vrste droge. Uzimanjem određenih atoma i dodavanjem drugih, ecstasy u modificiranom obliku u visokoj dozi može naciljati kancerogene čelije te ih razbiti što se pokazalo posebno učinkovitim u ispitivanju na limfomima i melanomima. Iako količine koje bi pacijent trebao uzeti za izlječenje mogu biti fatalne, znanstvenici su svejedno uzbuđeni zbog ovog otkrića.

Doktor David Grant, šef znastvenog tima u dobrotvornom centru "Leukemia and Lymphoma" pritom je rekao: "Mogućnost da liječimo leukemiju s drogom izvedenom iz ecstasya je istinski uzbudljivo otkriće. Mnoge tipove limfoma i dalje je teško liječiti jer netoksični lijekovi koji su djelotvorni i imaju malo nuspojava očajnički su nam potrebni. Daljnji rad svakako je potreban, ali ovo istraživanje značajan je korak naprijed u razvoju potencijalnih novih lijekova protiv karcinoma".

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2