Skip to main content
  • 7.12.2017.

EduSplash – Multimedijska platforma koja pruža teorijska znanja i praktična iskustva

EduSplash platforma nastala je 2015. godine s jedinstvenim ciljem da kroz svoje besplatne edukativne programe stvori kvalificirani kadar mladih i kreativnih pojedinaca za rad na području nezavisne kulture i umjetnosti.

Piše: 

Kroz osnove teorije s naglaskom na praktična iskustva na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja, provedbe i praćenja kulturnih događanja, uključuje sve zainteresirane kreativne pojedince u stvaranje platforme nove generacije profesionalnih radnika na području nezavisne kulture i umjetnosti. Njen glavni pokretač je Udruga Seasplash iz Pule koji već dugi niz godina uspješno provode vlastite projekte i programe, a svojim osamnaestogodišnjim iskustvom doprinose području nezavisne kulture i novih medija te sudjeluju u organizaciji, koordinaciji, produkciji i realizaciji različitih kulturnih, zabavnih i edukativnih projekata.


 
Svaki edukacijski program uključuje teorijski i praktični dio. Teorijski dio edukacija obuhvaća predavanja stručnih predavača u DC Rojc (tijekom ožujka i travnja, dva puta tjedno u poslijepodnevnim/večernjim terminima), dok je za praktični dio (od svibnja) predviđena aktivna participacija polaznika uz mentorstvo, u provedbi i praćenju raznih kulturnih događanja na području Pule. Nakon uspješno završenog prvog dijela edukacije, zainteresirani polaznici mogu nastaviti usavršavati svoja znanja putem naprednijeg ciklusa edukacija LEVEL#2 (krajem godine), ali i predstavljati svoje uratke te stečena znanja i vještine javnosti. EduSplash platforma iz svoje kreativne tvornice nudi četiri edukativna programa: Produkcija i organizacija kulturnih događanja, Osnove fotografije, Produkcija zvuka uživo i Ableton Lab. Kroz sva četiri programa polaznici usvajaju teorijska znanja te ista primjenjuju u praksi odnosno kroz različite programe i projekte u organizaciji Udruge Seasplash. Prijave kao i sudjelovanje polaznika u potpunosti su besplatni.
{youtube}GO3czYt5LWk{/youtube}

Edukacija o produkciji i organizaciji kulturnih događanja polaznicima pruža priliku da se u teoriji upoznaju s osnovnim pojmovima event menadžmenta, fazama planiranja aktivnosti, osnovama financijskog upravljanja i projektnog menadžmenta, metodama produkcije različitih događanja te osnovama marketinga (s naglaskom na promociju  i odnose s javnošću). Novost ovogodišnje edukacije o produkciji i organizaciji biti će prilika da polaznici kroz praktični dio sudjeluju u realizaciji nekoliko kulturnih događanja.

Predavači: članovi Seasplash kolektiva: Davor Uljanić, Vedran Meniga, Ina Kihli, Boris Bjelica, Maja Gujinović, Danijel Sikora, Alen Nužda, Matija Ljevar te gosti: Davor Mišković (Drugo more), Marino Jurcan (Udruga Metamedij), Milena Radošević (Aktivist d.o.o.), Danijela Ustić (VCI), Sergej Lugović (Poduzmi@TVZ), Sanjin Đukić (LA Agency) i drugi.
{youtube}FS0JUJc271o{/youtube}

Edukacija o produkciji zvuka uživo obuhvaća teoriju i praksu ovog specifičnog zanata. Uz poseban naglasak na praksu i "live mix", polaznici će dobiti priliku da se upoznaju s osnovnim pojmovima zvuka, osnovama akustike i raznim uređajima koji se koriste u današnjoj industriji zvuka (zvučne kutije, kablovi, mikorofoni, pojačala, skretnice, audio konzole, processing). Nadalje, obuhvatit će i snimanje benda po kanalima, miks benda (miksanje po kanalima) i live miks (miksanje bendova uživo) te sudjelovanje u završnom snimanju live materijala. Osim navedenog, polaznici će po prvi puta u regiji dobiti priliku okušati se i u miksanju bendova uživo te upotpuniti svoj portfolio ovim vrijednim iskustvom.

Predavači: Damir Babojelić, Dean Pavletić i dr.


EduSplash – dobitnik nagrade Ambasador za "Najbolji Edukativni Program"


EduSplash će tijekom Seasplash platforme #11 održati prezentaciju glazbenog projekta polaznika Ableton Lab edukacije u spektakularnom događaju na jednom krovu u Puli.

Edukacija o osnovama fotografije kroz teoriju i praksu polaznike upoznaje s osnovama analogne i digitalne fotografije, vrstama i dijelovima fotoaparata zatim pravilnim rukovanjem, izražajnim sredstvima i tehnikama snimanja te svim ostalim pravilima i načelima fotografskog zanata. Edukacija, pored pogleda na suvremenu digitalnu fotografiju koja nas svakodnevno okružuje, polaznicima nudi povratak u prošlost i priliku da ispitaju vlastitu kreativnost razvijanjem filmova i fotografija u mračnoj komori. Glavna novost ovogodišnje fotografske radionice biti će rad u tehnici sitotiska kroz čija će se predavanja polaznici upoznati s temeljnim principom rada tehnike, ali se i sami okušati u proizvodnji.

Predavači: Hassan Abdelghani, Daniel Kiršić i dr.
{youtube}94xRmO9iPxI{/youtube}

Edukacija Ableton Lab polaznicima pruža priliku da se u teoriji i praksi upoznaju s osnovnim tehnikama rada u glazbenom programu Ableton Live pomoću kojeg je moguće snimati, komponirati i izvoditi glazbu na vrlo karakterističan način. Novoj generaciji polaznika, ovisno o prethodno stečenom iskustvu, na raspolaganju će biti upis u osnovni ili napredni stupanj. Ovogodišnja se radionica može pohvaliti i suradnjom s EduSplash edukacijskim programom Produkcija zvuka uživo kroz koju će polaznici imati prilike posjetiti predavanje na temu Live recording. Između ostalog, glavna vijest za sve ljubitelje Abletona je ta da je rad u Ableton programu prepoznat od strane edukativnog tima Ableton kompanije koji su u 2016. godini kroz “Push Donation Program” ovogodišnjim polaznicima omogućili da svoje glazbeno stvaralaštvo upotpune korištenjem kontrolera Push.

Predavači: Marko Grbac Knapić, Edi Cukerić i Damir Babojelić

[FB]

[YT]
[IG]
e-mail: edu.platforma@seasplash.net

 

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2