Skip to main content
  • 10.06.2021.

Eelke Kleijn u Galleryu kao uvertira za Let The Music Be Free festival

Let The Music Be Free festival priprema drugi preparty u zagrebačkom Galleryu ove subote, 12. lipnja uz iznimno zanimljivog i cijenjenog producenta Eelke Kleijna iz Nizozemske.

Piše: 


Govorimo o onome koji je svoj trag već ostavio na labelima kao što su Spinnin' Records, Global Underground, Ministry of Sound, Sony Music Entertainment i EMI, a rad se proteže od filmskih soundtracka, preko live showova i zrakonepropusne tehnički savršene produkcije.

Eelke je ono što nastane kada glazbenik živi u limbu kompozitora i elektroničkog producenta dok simultano gradi i vlastiti Outside The Box Music. S tri punokrvna albuma Untold Stories [Manual Music, 2010], Naturally Artificial [Global Underground, 2007], Moments Of Clarity [DAYS like NIGHTS, 2018] upekao se u globalno uho i jednako lako svoje talente okreće radio eteru, produkciji, ili nastupu pred publikom dok paralelno Hollywood kuca na vrata u potrazi soničnih pozadina za blockbustere.

Svojevrsni suvremeni renesansni glazbenik Kleijn je umjetnik u svom elementu. Uspjeh je došao vlastitim zalaganjem i radom bez kompromisa. Njegovi remiksevi za John Legenda, Penduluma, Jamesa Newtona Howarda i Jennifer Lawrence svjedoče o njegovoj sposobnosti da dosegne širu publiku bez odustajanja od svojih temeljnih vrijednosti.

Uz pozadinu sviranja klavira, gitare i basa i zdravu sporednu stranu u komponiranju za filmske i TV glazbe, njegove su produkcije prožete dubokim osjećajem muzikalnosti, uvijek rađajući snažan osjećaj za prostor, mjesto i prigodu.

Nedavno je nastupio kao live act na plimnom otoku usred Normandije, Mont-Saint Michel za Cercle; a krajem prošle godine i za Time:Code na vrhu popularnog nebodera Beograđanka.

Njegov najnoviji album, Moments Of Clarity, vrhunac je njegovog dosadašnjeg rada, kombinirajući progresivan, ambijentalni, epski breakbeat, deep house i melodični techno. Sadrži važnu pjesmu "1,000 Lights", koja je izvorno nastala kao dio umjetničkog djela s 670 dronova na Burning Manu 2018. u znak sjećanja na osnivača festivala Larryja Harveyja. Reakcije kada je njome otvorio svoj set na umjetničkom automobilu Mayan Warrior sugerirale su da je krenuo u nešto posebno što će činiti jedan od vrhunaca ovog zadivljujućeg LP-a.

U Galleru sve starta u 16h, a ulaznica je 60 kn sve do 18h, kad će Vas doći 90 kn. Zabava traje do 23h, a uz glavnog gosta za pultom je i DancElectricPhilipe.

Let The Music Be Free festival veliko finale najavljuje za 21. kolovoza na Jarunu kada nas čeka preko 40 izvođača i 7 pozornica.

Za sada su potvrđeni: Marco Carola, Luciano, Claptone, David Penn, Pirupa, Technasia, Alex Kenji, Manuel De La Mare, Yakka, Petar Dundov, Damir Ludvig, DanceelectricPhilipe, Tom Bug, i drugi dok novi val izvođača stiže uskoro. Early bird ulaznice su puštene u prodaju preko Eventima

LMF Festival @ Jarun
https://www.facebook.com/events/217557559843549

Više informacija možete doznati i na službenim profilima na društvenim mrežama
https://www.facebook.com/LMFfestival/
i https://www.instagram.com/lmffestival/

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk