Skip to main content
  • 13.06.2018.

‘El Maestru’ progressive house scene uručena nagrada ‘počasni građanin’

Kroz život prolaze razni trenuci u kojima daš više nego što dobiješ pa staneš pred ogledalo i pomisliš kako je vrijeme za reći 'stop', ali osvrneš se oko sebe i ugledaš nasmijana lica koja ti ulijevaju nadu i vjeru. Najčešće u tim trenucima na površinu ispliva vlastita obitelj koja u potpunosti razumije tvoj doprinos i sami te tjeraju da digneš glavu i nastaviš dalje.

Piše: 

Od stajanja na mjestu ne dobiva se ništa, a jednako tako ne dolazi se do uspjeha. Na neke stvari treba čekati i preko 10 godina da ih jedan moment zahvalnice zaokruži i da dobiješ potvrdu kako za velike stvari ipak treba vremena i da svaki tvoj uporan pokušaj da preneseš na druge ono što osjećaš izađe na vidjelo. Legenda progressive house scene i moguće najveći izvoz južnoameričke plesne scene, Hernan Cattaneo, postao je počasni građanin glavnog grada rodne Argentine, Buenos Airesa.

No, bili ta nagrada stigla na njegovu adresu da nije bilo pomoći sa strane? Da nije bilo podrške koja mu je davala snagu i davala ispravan odgovor na svako njegovo pitanje, s kojim bi pun elana radio ono što voli sa još većom željom? Sami Hernan kaže da nebi. Svoju zahvalnicu osim argentinskom parlamentu, poslao je i vlastitoj ženi, za koju kaže da je bila ključan faktor da danas 53-godišnji DJ i producent primi u ruke nagradu koja je njegovi najveći uspjeh karijere. Njega žena, a u isto vrijeme i najbolja prijateljica svih ovih godina davala mu je zeleno svjetlo da putuje svijetom i svira pred tisuće partijanera, jer ako je on sretan sa time što radi, onda je i ona također.

Počasni građanin Buenos Airesa postao je zbog brojnih velikih postignuća u svojoj bogatoj karijeri. Od na desetke izdanih LP-a i EP-a do velike popularnosti preko društvenih mreža, a i zbog pozicioniranja na globalnim ljestvicama najboljih DJ-a pa i zbog poduže liste svjetskih gradova u kojima je nastupao.

Radi se o iznimnom uspjehu ne samo Hernana, već i cijele elektroničke scene u Argentini, jer ovo je znak da glazba koju onu živi tamo se itekako cijeni i da je njen utjecaj na tamošnju kulturu izuzetno velik, ali i bitan.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk