Skip to main content
  • dj mary
  • 28.05.2013.

Electro izdanje DJ Maryja

 Zagrebački DJ i producent Miljenko Rajaković, svima znan kao DJ Mary, početkom godine reaktivirao je svoj old school electro projekt MARYTHMETIC, a ovih mu je dana izašlo i prvo vlastito EP izdanje pod tim imenom.

Naslovna foto

dj mary
 
Iza Miljenka Rajakovića, suosnivača znanih projekata Implant Code i Principia Audiomatica,  više je od dvadeset godina iznimno uspješne karijere kako DJ-a tako i producenta, a sve je započelo na prijelazu iz osamdesetih u devedesete kada je plesače osvojio svojim jedinstvenim spojom hard funky glazbe obogaćene EBM-om, industrialom, acid houseom, new beatom, electrom i nizom drugih mu dragih žanreva.
 
marythmetic
 
Duboka ljubav prema elektronskoj glazbi uvelike je modelirala njegov glazbeni ukus koji  je primarni izvor nadahnuća za vlastitu produkciju. Rajaković savršeno iskorištava svoje tehničke vještine igrajući se matematički strukturiranim sekvencama i raspoloženjima hipnotizirajući pritom slušatelja nemirnim perkusivnim electro beatom. Voli kad mu produkcija i glazba lebdi između hipnotičke i snažne, a u njih rado uplete i svoje glazbene utjecaje iz elektronske glazbe osamdesetih i devedesetih.
 
Naziv izdanja je “The Connection Machine”, izašao je početkom ovog tjedna, 26. svibnja, na uglednome njemačkome labelu Battery Park Studio te sadrži tri trake koje možete čuti ovdje dok DJ Maryja možete čuti na kojem od njegovih ART & STRATEGY partyja, omiljenih među alternativnijim partijanerima.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2