Skip to main content
  • alt
  • 17.10.2015.

ElectroCro 2015. natječaj je stigao s fondom od 35 000 kn

Čini se da nakon nekoliko desetljeća šetnje glazbenim svemirom elektronička glazba napokon dobiva jednakovrijedan status i u očima institucija koje joj nisu isključivo posvećene.

 
Pa tako Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj koji za cilj ima upumpati svježu krv u glazbene manifestacije i projekte s elektroničke strane lepeze. Od kuda stiže keš koji upada u fond? Iz sredstava naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. U povjerenstvo su se udobno smjestili Zvonimir Dusper, Boris Đurđević i Darko Juranović koji će krenuti u vijećanje nad pristiglim materijalima po završetku natječaja 15. studenog 2015.

alt

 
Puni tekst natječja za sve zainteresirane donosimo niže, pa se ubaci u petlju sam ili proslijedi frendu ili frendici, kolegi, suradniku poznaniku ili bilo kome za koga misliš da su se ovdje uz škripu odškrinula vrata prilike. 
 
Hrvatsko društvo skladatelja
 
dana 15. listopada 2015. raspisuje
 
NATJEČAJ
 
Za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja elektronske glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 
1. Hrvatsko društvo skladatelja (dalje: HDS) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih glazbenika, glazbeno stvaralaštvo i glazbene manifestacije iz sredstava prikupljenih na ime prava na naknadu za reproduciranje sukladno članku 19. Zakona o autorskom i srodnim pravima (NN 127/14).
 
2. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima elektronske glazbe, na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.
 
3. Cilj iz članka II. ostvarit će se:
 
Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, događanja, projekata i natjecanja koji u zemlji i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja koja je predmet ovog Natječaja.
 
Sufinanciranjem novih projekata ili natjecanja koja rezultiraju dodjelom nagrada i/ili značajnijom promocijom u zemlji i/ili inozemstvu i/ili objavom novih skladbi hrvatskih skladatelja elektronske glazbe.
 
Dodjeljivanjem sredstava autorima/glazbenicima/DJ-ima za sudjelovanje na glazbenim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a da se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri (50% i više) sastoji od elektronske glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP-u.

alt

 
4. Pravo prijave na natječaj imaju pojedinci koji su redovni ili pridruženi članovi HDS-a i/ili DJ-i s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u te manifestacije, projekti i događanja čiji je barem jedan direktor/umjetnički ravnatelj/odgovorna osoba redovni ili pridruženi član HDS-a i/ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u.
 
5. Prilikom odlučivanja o dobitnicima sredstava vodit će se računa o stilskoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa i zakona o zaštiti autorskih i srodnih prava.
 
6. Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 15. studenim 2015. godine, s naznakom Za natječaj ElectroCRO na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu:Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. Svi materijali čuvat će se najviše 15 dana nakon objave rezultata.
 
Osnovni kriterij za dodjelu sredstava je detaljno i kvalitetno predstavljen projekt koji sadrži jasno definiranu namjenu i ciljeve projekta, životopise i/ili glazbene reference ključnih sudionika,  medijske objave (za već postojeće projekte) i ostale materijale iz kojih stručno povjerenstvo može donijeti zaključak o relevantnosti projekta.

alt

 
7. Pojedinci i/ili projekti dobitnici sredstava iz Natječaja dužni su u svim medijskim i drugim predstavljanjima vezanim uz stimulirani projekt istaknuti logo i potporu HDS ZAMP-a.
 
8. HDS može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično.
 
9. Fond Natječaja iznosi 35.000,00 kuna koji će se raspodijeliti na ne manje od 2, ali ne više od 7 projekata. HDS pridržava pravo da ne raspodijeli cijeli iznos. Isplata potpore moguća je najranije 30 dana prije početka projekta. Dobitnici potpore dužni su HDS-u dostaviti financijsku i programsku dokumentaciju najkasnije 30 dana po završetku projekta.
 
10. Odluku o dobitnicima potpore donijet će Predsjedništvo HDS-a na prijedlog Stručnog povjerenstva sastavljenog od istaknutih skladatelja/redovnih članova HDS ZAMP-a i/ili drugih umjetnika odgovarajućeg područja najkasnije do 18. prosinca 2015. godine, o čemu će se javnost obavijestiti putem Interneta i komunikacijskih kanala HDS-a/HDS ZAMP-a.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2