Skip to main content
  • 28.12.2017.

Elektronička glazba u špici emisije Vijesti iz kulture na HRT

Sinoć je u sklopu središnjeg Dnevnika HRT-a emitiran standarni prilog – emisija "Vijesti iz kulture" u kojoj je svoje 3 minute u špici dobila i elektronička glazba.

Piše: 

To nije ništa neobično za glazbu i scenu koja danas predstavlja važan segment kulture RH, zbog koje cijeli Jadran pa i neki kontinentalni krajevi svake godine bilježe porast potrošnje, zapošljavanja i dolazaka stranih turista.  Bilo je govora o pravima DJ-a, autorskim naknadama, DJ licencama, HGU DJ sekciji, nagradi Ambasador, ekspanziji elektroničke glazbe i ravnopravnosti iste u društvu.

U prilogu izjave su dali DJ Jock – dobitnik nagrade Ambasador u kategoriji "Najbolji Techno DJ", Milan Majerović-Stilinović – sektor komunikacija HDS-ZAMP-a; Emir Bešić aka E-Base potpredsjednik Udruge Klubska kultura i voditelj Boogaloo kluba Marijan Kiš aka Mrx. Kroz video prilog korišteni su kadrovi iz kluba Boogaloo, pulske Arene, te naših festivala Outlook, Dimensions.

Prilog možete pogledati na HRTI klikom ovdje.

Važno je dodati kako zahvaljujući nagradi Ambasador, na sam dan svečane dodjele 21.11.2017., HRT je emitirao priloge i izjave organizatora u emisijama "Dobar dan Hrvatska", "Zagrebačka panorama" i "Vijesti iz kulture". Kroz te emisije komunicirane su poruke i ciljevi nagrade Ambasador koja se osim davanja priznanja brine i  za prepoznatljivost scene među institucijama.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop