Skip to main content
  • 12.11.2015.

Elektroničke duše i YOLO

Bez duše si samo ljuštura, orah sebe samoga koji treba ovo srce unutra da bi ispunio svrhu svog postojanja, a kamoli sreće ako su duše još k tome elektroničke. 

 
Možda je ne možeš staviti u menzuru, spektroskop ili na vagu, ili pak definirati njen početak i kraj, ali ipak duše su tu. Sudaraš se s onima oko sebe i sasvim je nevažno dolaze li one u velikim, malim, visokim, niskim, glasnim, tihim ili bilo kakvim drugim paketima. Nađeš svoje i začičkaju se kukicama za tebe. Ti si njihov i oni su tvoji.
 
S ovime na umu nastala je i Electronic Soul DJ agencija i specijalizirala se za sasvim specifične duše postavši platforma za one koji hodaju kroz život uz zvuke deep housea, tech housea, chicago husea i acid housea i razasula je svoje urede paralelno Londonom, Zagrebom, Stocholmom, Barcelonom i Berlinom, i sada oko elektroničkog središta u Đakovu okuplja nekoliko istomišljenika.

 
20. studenog u klub koji živi prema maksimi potpunog iskorištavanja jedinog života u koji si siguran da imaš ovdje i sada, YOLO, smještaju se pod zajedničkim nazivnikom elektroničkih duša: Elaps (Guilhotina Rec.Brasil / Disturbulence Records / KOT Records /AK Recordings / CP Series,Glina), Marijan Babicz (KlubskaScena,Technotica, Makarska), Ervin Mandari (Urban Art,Đakovo), Fixell (Ground Zero,Osijek) uz usijanje na optimalnu temperaturu koje pruža dijete Đakovačkih ulica DJ Promde.

 
Elaps je u dekadi na sceni dijelio pulteve s domaćim velikanima kao što su Fabian Jakopetz, Petar Dundov, Teo Harouda… Obično voli otići malo tvrđe s vjetrom hard techna u leđa, ali nije mu strana ni stranputica od tech housea do progressivea. 
 
Marijana Babicza ste pak mogli zateći uho uz uho s Petrom Dundovom, Perom Fullhouseom, Fabianom Jakopetzom, Teom Haroudom, Oxiom, Silicon Soulom, Ramonom Tapiom, Holenom, Mladenom Tomićem… Šalje svoje sonde plesnog progressive techna među okupljene na podiju, analizira podatke i nepogrešivo gađa prirodnu sljedeću nasljednicu trake upravljajući atmosferom rukom odriješitog, ali milostivog, suverena.
 
Momci počinju oko desetke i kako se ujedno bore za ugroženu vrstu kavalirizma, dame do ponoći upadaju free a gospoda ulaze za 20. 

 
Zgrabi ovaj jedan koji imaš, primi uzde, omotaj ih oko zapešća i drži čvrsto, tvoj je da ga vodiš kuda želiš. YOLO!
 
sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk