Skip to main content
  • 22.12.2015.

Elektronički Božić na splitskom flooru!

Praporci su spremni, zvonca zvone, sobovi već kopaju tlo pod nogama uzbuđeni zbog polaska dok debeli u crvenom gura poklone u vreću.

 
Možda nismo na polu, možda nećemo obući džemper s snjegovićima koji nam je baba dala prošle godine, uvjerena da je posljednji krik mode, možda smo na obali gledajući u ledene valove kako ljube obalu s napetim mišićima koji traže iskupljenje u blagdansko doba…
 
No prije no što zasjednemo na Božićno putovanje, u petak te na splitskim ulicama čeka retrogradni korak unazad. Vraćaju se duhovi prethodnih Božića, ali umjesto tvoje prošlosti stavljaju te pred platno one glazbene. Iz zvučnika trešte dobre i stare stvari. Dirigentsku palicu zvuče kulise u ruke uzima DJ Roko koji je svoj trag ostavio na još jednoj glazbeno maritimnoj manifestaciji The Yacht Weeka, no bijela jedra i ljetne zore ovoga puta zamjenjuje povratak na jedan specifičan studio broja baš 54.

 
I tada stiže subota, 26.12. Odjeća se bezobrazno skupila u pranju, otežan kolačima i odojčetom moraš prognati onu 18. krišku torte u sebi, a mi ne vidimo ni jedan bolji način no, zateknu li te stopala u Splitu, da navratiš u CLO bar na jedan Xmass Groove. Pod metronomom tvoje vlastite Klubske stiže house večer u prstima nikoga drugog do Malesha.

 
Ivan Maleš dečko je koji je djetinjstvo ostavio na istim ovim pločnicima na koje sada lije beat sa specifičnim afinitetom za minimal tech house. Partijaner stare škole s podija se premjestio za pult i zasvirao posvuda, a posebno u lijepom sjećanju nosi nastup sa Umekom 2010. na flooru primoštenske kraljice Aurore. Malesha ste mogli loviti i za putom s Maceo Plexom nakon što je kao finalist zaslužio svoje mjesto na burn Residencyju. Elektronika je boćata voda miješanja svjetla i mraka, laganijih ritmova slobode i dubljih u ton uhvaćenih emocija, i baš u ovom tamnijem predrađu dubljeg i ozbiljnijeg Malesh nalazi sve što traži.

 
Produkcija se polako uvukla kao druga ljubav, a kada ti Beatport sasvim prvu traku odabere kao svoj vlastit izbor znaš da si našao pravu žicu u sebi. Klasično obrazovani glazbenik u džepu nosi i diplomu inženjeringa SEA instituta za glazbu a kumulativno znanje i iskustvo unosi i u elektronima nabijenu glazbu. Posljednje vrijeme rijetko viri izvan studija, gdje brusi i polira najnovije trake, a ptica na grani  nam je cvrknula da bismo ga uskoro mogli upecati i na Lausu Harisa Čustovića. 
 
Dođi i pleši u predgrađima, glavnim salama i zakutcima housea s nama! Klubska, Malesh i jedan bar u Splitu žele vam Božić za anale!
sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2