Skip to main content
  • kaskade
  • 2.10.2012.

Elektronska glazba odjednom na sceni

Američkom DJ/producentu Kaskade dosadilo je više da ga pojedini novinari u Americi u čudu pitaju od kud je odjednom došla elektronska glazba, kao da pričaju o potpuno novoj vrsti glazbe koja je tu već desetljećima i neprestano se razvija i raste.

Naslovna foto

kaskade

Stoga je Kasakade koji je ujedno 2011. proglašen i najboljim američkim DJ-em od strane DJ Timesa, odlučio odgovoriti na svom Tmbrlu na sva ta za njega glupa pitanja i nadamo se malo i educirati sve one koji misle da je pojavom Skrillexa, Afrojacka, Swedish House Mafie nastala elektronska scena.

U svom postu je podsjetio na činjenicu da je Kraftwerk nedavno obilježio retrospektivu svojih radova još iz 1974. -2003., djed elektronike David Bowie ili Talking Heads objavili su neke od svojih najznačajnijih pjesama 70’-ih i `80-ih, a što je tek s disco utjecajem Donne Summer?!

Ako to nisu već nisu desetljeća razvoja elektronike iza nas, zar se ne sjećaju Fat Boy Slima, Prodigyja, Chemical Brothersa, Daft Punka, zar je tako teško shvatiti da je elektronika jedan od najpostojanijih glazbenih pravaca koji se neprestano razvija, raste, mijenja i nadograđuje – objašnjava između ostalog Kaskade.

Kako je to lijepo sročio možete pročitati u cjelosti ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk