Skip to main content
  • suvremeni ples
  • 14.01.2013.

Elektronska glazba u riječkoj baletnoj predstavi

"Shut up and dance" prva je hrvatska baletna predstava utemeljna na elektronskoj glazbi i plesnoj eksploziji energije. Potpuno drugačija od svih ostalih baletnih predstava ova je namijenjena upravo mladoj publici.

Naslovna foto

suvremeni ples

Vrijeme je došlo da se i hrvatsko kazalište te u suvremeni ples ukomponira elektronska glazbe, zato je ova predstava prava eksplozija energije, mladosti i plesa na sceni.

predstava

Shut Up and Dance“ autorski je projekt koji je svoje početke imao u Staatsballetu Berlin i Berghain, Ostgut Label u Berlinu 2005. godine. Prema riječima Ronalda Savkovića, ravnatelja Baleta u Rijeci, naslov predstave nastao je na temelju svakodnevne situacije u radu s plesačima.

Sa svijetom elektronske glazbe susreo sam se u Berlinu i ona predstavlja neku vrstu lajtmotiva moga ukusa u glazbi. Riječkim plesačima odlučio sam prenijeti dio svoga iskustva i rad s njima predstavio mi je veliko zadovoljstvo. Naša predstava kreće se u rasponu od klasike i neoklasike, do modernog i avangardnog teatra. Projekt spaja dva posve različita svijeta u jedan dinamičniji i moderniji kazališni svijet današnjice“ – osvrnuo se Savković, piše Novi List.

Autor glazbe je Rene Beer, glazbenik i producent elektronske glazbe. Oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić. Ostale detalje, plesače i kostimograiju u predstavi povjerite ovdje.

Ova vrlo zanimljiva predstava premijerno će biti izvedena sutra, u utorak, 15. siječnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 19.30 sati i očekuje se da će zbog elektronske glazbe privući novu publiku u kazalište, onu koja cijeni plesni pokret u kombinaciji s elektronskom glazbom.

cure

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk