Skip to main content
  • 13.06.2011.

Elektronsku scenu pogodila smrt legendi house glazbe

Pionir house glazbe iz britanskog Brightona, DJ Kenny Hawkes koji je početkom ovog stoljeća gostovao i u zagrebačkom OTV klubu na večerima Bodywork, umro je 10. lipnja u svom domu, nakon bolesti, navedeno je u priopćenju.

Piše: 

Naslovna foto

Kenny Hawkes



Kenny Hawkes on Girls FM – 1st Birthday Thursday 15th April 1995
by kennyhawkes

Za mnoge je smrt legende house glazbe došla kao iznenađenje. Odrastao je u Brightonu, "gradiću" odakle dolazi i Fatboy Slim. Kenny Hawkesa su smatrali pionirom i utjecajnom osobom britanske house scene tijekom 80-tih godina prošloga stoljeća. "Izgubio sam veoma dragog prijatelja danas kojeg nikada neću zaboraviti, RIP", izjavio je Carl Cox nakon što je čuo ovu tužnu vijest. Slične komentare dali su i njegovi kolege Funk D`Void, Felix Da Housecat itd. Kenny Hawkesa pamtimo po ploči "Play The Game" s Louise Carverom iz 2003.g. koja je obišla cijeli svijet a vrtili su je znalci od Josh Winka, Jesse Rosea do Gilles Petersona.
{youtube}szssqmYweqY{/youtube}

Preminula i legenda Chicago house glazbe
Legenda Chicago house glazbe, vokal Darryl Pandy čiji glas se nalazi u pjesmi "Love Can`t Turn Around" od Farley Jackmaster Funka umro je također nakon bolesti ali nisu navedeni razlozi njegove smrti. Na Facebook stranici njegovog kolege i "brata" Farley Jackmaster Funk se oprostio od svoga prijatelja čije prisustvo na house sceni vrhunac je doživilo ¸1986. kada je gore navedena pjesma ušla u britanski TOP 10. Također valja spomenuti i radove "Animal Magnetism" te "Climax".
{youtube}5-L1aoHiRN0{/youtube}

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk