Skip to main content
  • 25.09.2023.

En Route – kolektiv koji podiže elektroničku scenu u Mostaru

Grupa zaljubljenika u elektroničku glazbu koja u lokalnoj zajednici gradi pozitivnu priču

Piše: 


U Mostaru, pod okriljem “En Route” kolektiva okupila se grupa strastvenih ljubitelja elektroničke glazbe s ciljem promocije i organizacije događaja u njihovom voljenom rodnom gradu.

Svojim djelovanjem kolektiv radi i na edukaciji publike te približavanju elektroničke glazbe njoj kroz brojne radionice posvećen razvoju vještina kao što su DJ radionice, produkcija…

Kada se kolektiv okupljao, Mostar nije imao uspostavljenu, a kamoli aktivnu elektroničku scenu niti klubove gdje je bilo mjesta za nju. Kako bi se riješio taj problem, En Route je udružio snage s OKC Abrašević gdje su pokrenuli niz događaja, nudeći mladim žiteljima Mostara mogućnost da otkriju svijet elektroničke glazbe.

Zaštitni događaj mostarskog kolektiva je “Hausica Kulturica” koja je brzo stvorila svoju vjernu publiku. Kroz “Hausica Kulturica” plesnjake, mostarska publika imala je prilike da zapleše uz poznate hrvatske i strance DJ-eve poput Pere FullHousea, Mira, Madezha, Szafrana, Roxa i Kid Kimija. Brojni gostujući DJ-evi nisu samo odradili svirku, već su sudjelovali i u stvaranju edukativnog sadržaja.

Osim svirki u OKC Abrašević gdje su odradili i brojna tematska uređenja, kolektiv je izašao van okvira klubova te se bacio u misiju otkrivanja novih lokacija, kako bi pružili jedinstveno iskustvo u kojem se spava ljubav prema glazbi i kultura. Njihov posljednji takav događaj je bio party u gradskom autobusu, koji je okupio partijanere u intimnom okruženju te uz pratnju house ritmova poveo u istraživanje Mostara.

Mostarski kolektiv ovog proljeća je imao prilike i za svirku van države. Gostovali su u Splitu gdje su odradili showcase u Judinom Drvu.

Najbolje trenutke s partya, najavu nadolazećih događaja, ali generalo rad kolektiva možete popratiti na njihovom Instagramu, dok live setove sa partyja možete poslušati na YouTube kanalu mostarskog kolektiva.

sonus 2
sonic mobile
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.