Skip to main content
  • eric prydz
  • 26.04.2013.

Eric Prydz u techno ruhu

Švedski producent Eric Prydz sa stalnom adresom u Los Angelesu, čiji je „Call On Me“ bio ultimativni hit ljeta prije četiri godine, ovih se dana oglasio na svome SoundCloudu, ali ovaj put pod aliasem Cirez D.

Naslovna foto

Eric Prydz

Kao što je u nedavnome razgovoru za Miami New Times sam Prydz rekao, dok producira pod vlastitim imenom prvenstveno se radi o lepršavim  pop stvarima dok  je pod aliasevima Pryda i Cirez D više okrenut ka eksperimentalnijim, mračnijim zvukovima koji se mogu smjestiti u progressive house i techno.

U slučaju Cireza D-ja zaista se radi o kvalitetnome technu te tako „Thunderstruck“ bome glasno grmi svojim debelim bassom i dobrano će rasplesati partijanere dok „Drums In The Deep“ odlikuje sporiji, ali i dalje veoma energičan ritam, a zanimljivo je kako je u toj stvari Prydz samplirao Gandalfa iz  „Gospodara prstenova“.

Obje su trake oduševile slušatelje na SoundCloudu, a kako zvuče u cijelosti morat ćemo pričekati do 6. svibnja kada izlaze na Mousevilleu, techno labelu samog Erica Prydza.

Prydza pak uživo možete slušati ovo ljeto na Dance Areni Exita

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk