Skip to main content
  • 24.06.2021.

Ertax objavio svoj prvi techno EP na vinylu

Alen Jerković aka Ertax izbacio je svoj prvi EP na vinylu imena "Decay" za Techno Vinyl Records.

Piše: 


Uz Alenove trekove Decay i Sustain, na vinylu su i remiksi za prvospomenutu koje potpisuju Franco Rossi i Steel Force. Evo što nam je poručio Ertax:

EP Decay koji je nastao početkom 2021. godine potaknuo mi je poseban način izrade i izdavanja glazbe u modernom vremenu elektroničke glazbe. Kroz duži niz godina produciranja s vremenom sam odlučio raditi izdanja na pločama gdje je jedan malo drugačiji koncept kreiranja techno glazbe od onog digitalnog.

Većina današnjih produkcija sastoji se od vrlo malo groovea popraćenim običnim bass linijama što sa dužim vremenskim periodom slušanja ne zvuči više zabavno, dok starija glazba odnosno većina techno glazbe izdana na pločama zvuči kao da da je više i također je više prirodna i punija u tom dijelu skladbe, a to je groove.

Originalnost prati to doba elektroničke glazbe dok se danas gleda više prodaja i reklama. Imati svoja izdanja na vinylu u modernom vremenu smatram jako vrijednim postignućem i nastojim raditi u budućnosti još mnogo takvih izdanja. Ertax-ov EP možete kupiti i na Beatportu.

sonus 2
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.